facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Αποκαλύψεις Wikileaks: Επιστολή Τσίπρα στη Λαγκάρντ

Επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ έστειλε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τις αποκαλύψεις των Wikileaks. Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται με όρους αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και διατυπώνει την εκτίμηση πως η αξιοπιστία κλονίζεται από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών. Στο πλαίσιο αυτό ζητά από το Ταμείο να ξεκαθαρίσει το ταμείο τη θέση του: εάν αυτά όπου αποκαλύπτονται είναι και οι επίσημες θέσεις του.

Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται και στα πιο «επικίνδυνα» σημεία των αποκαλύψεων:

Πρώτον, στην πρόκληση πιστωτικού γεγονότος με σκοπό να βρεθεί η χώρα σε οριακό σημείο ώστε να υποκύψει στις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ. Γιατί στη συνομιλία που είδε το φως της δημοσιότητας Τόμσεν και Βελκουλέσκου χαρακτηρίζουν το πιστωτικό γεγονός με κυνικό τρόπο ως το μοναδικό κίνητρο για συμφωνία και μιλούν ευθέως για χρεοκοπία της χώρας.

Δεύτερον, συσχετίζουν την υπόθεση της Ελλάδας με το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρισκάροντας συνολική πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη.

Τρίτον, διατυπώνουν την πρόθεση τους να απειλήσουν ακόμη και την Γερμανίδα καγκελάριο, κα Μέρκελ, με σκοπό να την εξαναγκάσουν να προσχωρήσει στις θέσεις τους».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news