facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

H Λαγκάρντ αποκαλύπτει τα δύο λάθη του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Στα δύο λάθη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, που προχώρησε στην αυτοκριτική της αλλά και σε επικρίσεις εναντίον της ελληνικής πλευράς.

Σε μια σπάνια, εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το Ταμείο έκανε λάθος στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές ενώ παράλληλα κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι ποτέ δεν «αγκάλιασε» το πρόγραμμα ούτε ανέλαβε την ευθύνη για την υλοποίησή του.

«Έχουμε παραδεχτεί ένα λάθος, που είχε να κάνει με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές όπου όλοι –το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι και η ΕΚΤ- υποτιμήσαμε τις επιπτώσεις ορισμένων μέτρων που προτάθηκαν» ανέφερε η κ. Λαγκάρντ, και συνέχισε: «Υποτιμήσαμε και την δυνατότητα της Ελλάδας να εγκρίνει και να κάνει 'δικά της' τα μέτρα που απαιτούνται γιατί περάσαμε από μια κυβέρνηση σε μια άλλη και στη συνέχεια σε μια τρίτη και πάντα ακουγόταν ότι “δεν είναι δικό μας πρόγραμμα, δεν είναι δικές μας μεταρρυθμίσεις, δεν είναι στην πραγματικότητα δικά μας μέτρα. Επιβλήθηκε από την Τρόικα και έβαλαν όλα τα μέλη στο ίδιο σακί”».

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ελληνικό ζήτημα δεν έχει ακόμα επιλυθεί. Εκτίμησε, όμως, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι μέσα από το προσφυγικό ο ρόλος της θα αναβαθμιστεί. «Και νομίζω ότι οι παρούσες συνθήκες με την μετανάστευση και τους πρόσφυγες και ενισχύσουν τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην Ε.Ε» απάντησε η κ. Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ έστρεψε τα «πυρά» της και εναντίον της Ελλάδας, αναφέροντας ότι η χώρα δεν μπορεί μονίμως να «ακολουθεί» και να περιμένει ότι τα προβλήματά της θα λυθούν. «Οι Έλληνες ηγέτες πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την επανίδρυση της χώρας τους» ανέφερε η κ. Λαγκάρντ, που προσέθεσε ότι ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να αναλύει την πραγματικότητα των αριθμών και των μεταρρυθμίσεων.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news