facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στον «αντιασφαλιστικό νόμο-έκτρωμα» που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της, την Πέμπτη, αποφασίστηκε ότι Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη 25, 26 και 27 Απριλίου, οι σύλλογοι-μέλη της Ομοσπονδίας, με κάθε πρόσφορο τρόπο που θα επιλέξουν, θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους για το επίμαχο νομοσχέδιο και θα τους προετοιμάσουν για τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, την Πέμπτη 5 Μαΐου, με ευθύνη των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας, στα γκαράζ, στα Δημαρχεία και σε δημοτικά κτίρια, με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών υπαλλήλων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει και στη 48ωρη γενική απεργία που αναμένεται να προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «η τελική μορφή του νομοσχεδίου είναι κατά πολύ χειρότερη από την πρόταση της συγκυβέρνησης που μήνες πριν είχε κατατεθεί. Μειώσεις συντάξεων, κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, ‘τσεκούρι’ στο εφάπαξ, επανυπολογισμός των συντάξεων των ήδη συνταξιούχων είναι λίγα από τα μέτρα-φωτιά».

Οι δημοτικοί υπάλληλοι ξεκαθαρίζουν ότι «όπως και στο παρελθόν στάθηκαν μπροστά στον ‘οδοστρωτήρα’ νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια και εφαρμόζουν οι εγχώριες κυβερνήσεις, και σε αυτόν τον αγώνα στέκονται ενωτικά και αποφασιστικά και απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου που δίνει τη χαριστική βολή στους απόμαχους της εργασίας και στερεί την ελπίδα από κάθε εργαζόμενο για μια αξιοπρεπή σύνταξη ακόμα και μετά από 40 χρόνια εργασίας, ενώ την καθιστά απαγορευτική για τους νεότερους».


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news