facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Σε εξέλιξη η διαδικασία αποσυμφόρησης του Πειραιά

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Δεύτερας, η διαδικασία μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά, προς το κέντρο φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.

Στόχος είναι για σήμερα να μετακινηθούν περίπου 500 άνθρωποι, ενώ σειρά προτεραιότητας έχει δοθεί σε οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικά προβλήματα.

Ήδη το πρώτο λεωφορείο της ΕΘΕΛ αναχώρησε από την πύλη Ε-2 για το Σκαραμαγκά, ενώ υπάρχει και δεύτερο στο οποίο ήδη ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης.

Ειδομένη: Εστησαν ξανά σκηνές πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή

Την ίδια ώρα, σε επανακατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής, που το πρωί απελευθέρωσε η αστυνομία, προκειμένου να δοθεί στη κυκλοφορία, προχώρησαν πρόσφυγες στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Έστησαν ξανά σκηνές πάνω στις γραμμές και έκλεισαν εκ νέου τη γραμμή, πριν καν γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία της.

Στους 53.824 οι εγκλωβισμένοι σε όλη τη χώρα

Εξάλλου, σε 53.824 ανέρχονται οι ξεριζωμένοι στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 66 και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στα νησιά υπολογίζεται σε 7.353. Οι πρόσφυγες στην Αττική είναι 14.825, στην κεντρική Ελλάδα 2.019 και στη νότια Ελλάδα 338.

Στο camp της Ειδομένης παραμένουν 10.323 ψυχές και στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου 1.237. Συνολικά στη βόρεια Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 29.289.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news