facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ο Γ. Μπουτάρης πρότεινε δημοτικό φόρο για τη Θεσσαλονίκη, που δεν θα πληρώνουν όμως οι Θεσσαλονικείς

Τρόπους για να μην επιβαρύνουν άλλο τους ήδη επιβαρυμένους φορολογικά δημότες τους αναζητούν οι δήμαρχοι κι από ό,τι φαίνεται ο Γιάννης Μπουτάρης φαίνεται πως τον βρήκε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Seleo.gr τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αφορούν την τουριστική προβολή της πόλης κι ως εκ τούτου τάχθηκε υπέρ της επιβολής ενός τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε προς τιμήν του η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην οποία βραβεύθηκε για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του τουρισμού, το τέλος θα ανέρχεται στο ένα ευρώ.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι παρόμοια τέλη ανά διανυκτέρευση εφαρμόζονται για τον ίδιο σκοπό και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως στη Ρώμη (4 ευρώ) και στο Μιλάνο (5 ευρώ).

Το εν λόγω τέλος, πρόσθεσε, θα επιβαρύνει τους πελάτες και όχι τις επιχειρήσεις. Ο δήμαρχος πρότεινε στην αρχή το μέτρο να εφαρμοσθεί εθελοντικά και στη συνέχεια εφόσον το υιοθετήσει τουλάχιστον το 70% των επιχειρήσεων να επιβληθεί υποχρεωτικά. Επίσης, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο σχέδιο τουριστικής αξιοποίησης της πολυπολιτισμικότητας της πόλης, κάνοντας ειδική μνεία στην προσπάθεια που έχει γίνει για την προσέλκυση Τούρκων και Ισραηλινών επισκεπτών.

seleo

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news