facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Κριτική του Κολ στην Μέρκελ για το προσφυγικό

Την πολιτική της στην Άνγκελα Μέρκελ για την προσφυγική κρίση και την απόφαση να δεχτεί χιλιάδες πρόσφυγες το περασμένο καλοκαίρι στη Γερμανία κατακρίνει, ο πρώην καγκελάριος της χώρας, Χέλμουτ Κολ, χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει.

Στο απόσπασμα του προλόγου νέου βιβλίου του με τίτλο: «Από ενδιαφέρον για την Ευρώπη» που αναδημοσιεύει η εφημερίδα Tagesspiegel, ο Κολ θεωρεί ότι η λύση δεν βρίσκεται στην Ευρώπη αλλά στις περιοχές από τις οποίες οι άνθρωποι αναγκάζονται να φύγουν.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να μετατραπεί σε νέα πατρίδα για τα εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο», υποστηρίζει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, που κυβέρνησε τη Γερμανία για δεκαέξι χρόνια.

Οι μονομερείς αποφάσεις, όσο δικαιολογημένες κι αν μπορεί να τις θεωρούν εκείνοι που τις λαμβάνουν, και οι εθνικές πολιτικές τύπου μοναχικού καβαλάρη, θα έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν.

Ο ίδιος σημειώνει ότι πολλοί από τους πρόσφυγες «προέρχονται από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο». «Ένα μεγάλο μέρος τους, έχουν μια πίστη που είναι διαφορετική από την ιουδαιοχριστιανική πίστη, που αποτελεί ένα από τα θεμέλια της κοινωνικής μας τάξης και της κλίμακας αξιών μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 86χρονος πρόκειται να δεχθεί στο σπίτι του την Τρίτη τον αυταρχικό Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και σφοδρό πολέμιο της πολιτικής της Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news