facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Derniere Heure: Δολοφονήθηκε φύλακας πυρηνικής εγκατάστασης στο Βέλγιο

Η βελγική εφημερίδα Derniere Heure, που πριν μερικές ημέρες έγραψε για σχέδιο των τζιχαντιστών να χτυπήσουν πυρηνικές εγκαταστάσεις, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα πως την Πέμπτη δολοφονήθηκε ένας φύλακας των πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Σαρλερουά.

Μάλιστα υποστηρίζει πως οι δράστες έκλεψαν από τον φύλακα την κάρτα εισόδου του. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πάσο του φύλακα απενεργοποιήθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία του.

Η Derniere Heure, που συνδέει τη δολοφονία με τους τζιχαντιστές, γράφει πως ο φρουρός πυροβολήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ενώ έκανε βόλτα τον σκύλο του, ωστόσο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση, υπογραμμίζοντας πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την ίδια εφημερίδα που την Πέμπτη έγραφε ότι οι καμικάζι που ανατινάχθηκαν την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες εξέταζαν αρχικά το ενδεχόμενο να βάλουν στόχο μια πυρηνική εγκατάσταση, αλλά μια σειρά από συλλήψεις υπόπτων τους ανάγκασε να επιταχύνουν τα σχέδιά τους και αντ'αυτού να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην βελγική πρωτεύουσα και να επιτεθούν τελικά στο αεροδρόμιο και το μετρό.

Η Derniere Heure ανέφερε επίσης πως οι αρχές έχουν βρει ένα βίντεο στο οποίο είχαν καταγραφεί οι κινήσεις ενός άνδρα, που συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία της χώρας, σε έρευνα που πραγματοποίησαν σε ένα διαμέρισμα μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων. Το βίντεο αυτό, διάρκειας αρκετών ωρών, δείχνει υλικό από την είσοδο ενός σπιτιού στο βόρειο Βέλγιο και την άφιξη και την αποχώρηση του διευθυντή του βελγικού προγράμματος πυρηνικής έρευνας.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news