facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΠΑΣΟΚ: Έρχεται περικοπή των εφάπαξ

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της αναφορικά με τις εφάπαξ παροχές προς συνταξιούχους και τα σενάρια που διακινούνται για περαιτέρω περικοπή τους καλεί την κυβέρνηση η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ» σε ερώτησή της προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο εξηγεί πως «Προσφάτως δημοσιοποιήθηκε το από 17.2.2016 έγγραφό σας με το οποίο ζητείτε από το ΤΠΔΥ, το ΤΑΠΙΤ, το ΤΑΥΤΕΚΩ και το ΕΤΑΑ την εκπόνηση αναλογιστικών μελετών λόγω «της αναγκαιότητας για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών και παροχών των κλάδων προνοίας», και δίδετε τρία διαφορετικά σενάρια, εκ των οποίων το πρώτο έχει ως αφετηρία τον ισχύοντα τρόπο υπολογισμού της παροχής, το δεύτερο έχει ως βάση τις αποδόσεις του κοινού κεφαλαίου της ΤτΕ και το τρίτο στηρίζεται σε καθορισμένες μεν παροχές, με άγνωστο όμως ποσοστό αναπλήρωσης».

Η ίδια υποστηρίζει ότι από το περιεχόμενο του εγγράφου προκύπτουν, τα εξής συμπεράσματα: «Σε αντίθεση με τις μέχρι σήμερα δημόσιες δηλώσεις σας, δεν έχετε εκπονήσει αναλογιστικές μελέτες για το ασφαλιστικό.

Ο τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ παροχών, καθώς και των αντίστοιχων εισφορών, στο «σχέδιο» ασφαλιστικού που δώσατε στη δημοσιότητα είναι παντελώς αίολος και ανεπέρειστος, δεδομένου ότι δεν γνωρίζετε τα αναλογιστικά ελλείμματα που θα χρειαστεί, ενδεχομένως, να καλύψετε. Με δεδομένο ότι ο τρόπος υπολογισμού των «εφάπαξ» κατά τις ισχύουσες καταστατικές διατάξεις των Ταμείων οδηγεί, ως γνωστόν, σε καθορισμό παροχής μεγαλύτερης από ό,τι προκύπτει βάσει των μεσοσταθμικών αποδόσεων του Κοινού Κεφαλαίου της ΤτΕ, προεξοφλείτε σημαντικές μειώσεις των εφάπαξ παροχών, τις οποίες μέχρι σήμερα αποκρύπτετε».

Υπο αυτά τα δεδομένα ρωτά «σε ποια αναλογιστική μελέτη στηρίχθηκε η πρότασή σας για το ασφαλιστικό, σε ό,τι αφορά το ύψος των εφάπαξ παροχών, και των αντίστοιχων εισφορών; Σκοπεύετε να προβείτε σε μείωση των εφάπαξ παροχών, και αν ναι σε ποιο ύψος κυμαίνεται αυτή, βάσει των σεναρίων που προτείνετε;»

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news