facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Βέροια: Να «πάνε αλλού» οι πρόσφυγες ζητούν κάτοικοι με ψήφισμά τους

Ψήφισμα, το οποίο υπογράφουν περίπου 300 κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Βέροιας κατατέθηκε το πρωί της Δευτέρας. Στο τετρασέλιδο ψήφισμά τους οι κάτοικοι ζητούν την απομάκρυνση των προσφύγων από το στρατόπεδο, και την μετεγκατάστασή τους σε άλλο χώρο.

Μάλιστα, στο ψήφισμα εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη «προβοκάτσια» ή «κακόβουλη ενέργεια κατά των υδροηλεκτρικών φραγμάτων και της ποιότητας του νερού» και μετά από αναφορά και σε άλλα ζητήματα καταλήγει με το αίτημα να μετεγκατασταθεί το κέντρο φιλοξενίας «σε σημείο που δεν διαταράσσεται η ομαλή διαβίωση πολιτών, δεν κινδυνεύουν άμεσα ζωές και περιουσίες και η διαβίωσή τους και η αστυνόμευσή τους θα βρίσκεται σε ανώτερα επίπεδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του portal verianet.gr, στο ψήφισμά τους oι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων συνεχίζει να ανησυχεί από την παρουσία των προσφύγων στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό.

Επίσης καταγγέλλεται ο Δήμος Βέροιας για παραβατική και μη δημοκρατική διαδικασία σε ότι αφορά την υπόδειξη του χώρου όπως επίσης καταγγέλλεται κάθε ενέργεια, πράξη ή παράλειψη η οποία δημιούργησε ένα περιβάλλον ανησυχίας, προσωπικής ανασφάλειας, εκφοβισμού και ψυχικής ταραχής.

Το ψήφισμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news