facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Δρίτσας: Δεσμεύτηκε για τα όρια, όχι για τις συντάξεις

Με αντιπροσωπεία ναυτικών σωματείων, συνταξιούχων ναυτικών και του ΝΑΤ, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, μετά από αίτημά τους. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν το ασφαλιστικό. Από την πλευρά των εκπροσώπων των σωματείων ζητήθηκε από τον Υπουργό ενημέρωση σχετικά με ενδεχόμενες πρόσφατες εξελίξεις και τέθηκε ξανά το θέμα της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και της διατήρησης του επιπέδου του συνόλου των συντάξεων.

Ο ΥΝΑ τους ενημέρωσε για την πορεία των συζητήσεων που διεξάγονται για το θέμα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική κατάληξη. Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των ναυτικών, καθώς υπάρχει υπουργική απόφαση που τα εξασφαλίζει.

Στη συνέχεια ο Θ.Δρίτσας κατέγραψε τις επισημάνσεις που του έγιναν για το ασφαλιστικό των ναυτικών και δεσμεύτηκε να μεσολαβήσει ώστε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, που θα δώσει τη δυνατότητα στους συνδικαλιστές να εκθέσουν λεπτομερέστερα τις θέσεις τους ως προς τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος, που αναδεικνύουν και την ανάγκη αντίστοιχων ασφαλιστικών ρυθμίσεων.

Ο ΥΝΑ τόνισε δύο φορές στους συνδικαλιστές ότι «το Υπουργείο είναι ανοιχτό κάθε στιγμή για τις ενώσεις των ναυτικών και των συνταξιούχων, όποτε εσείς το ζητήσετε, κάτι που επιβεβαιώνεται, για πολλοστή φορά και από τη σημερινή ανταπόκριση». Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Οδυσσέας Καμπόλης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news