facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Προβληματική και ενάντια στα συμφέροντα της χώρας η έκθεση της Φλωρεντίας

Προβληματική, και ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, είναι η έρευνα του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας που ορίζει σε τέσσερις τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών σύμφωνα με τον κορυφαίο καθηγητή Πληροφορικής του ΜΙΤ Μιχάλη Μπλέτσα.

Ο κ. Μπλέτσας σημειώνει ότι η τεχνική μελέτη απευθύνεται στο παρελθόν, σε μια σειρά απο σημεία της η επίμαχη έκθεση έχει προβληματική τεχνική ανάλυση και είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, καθώς γειτονικές χώρες όπως η Αλβανία η Βουλγαρία και η Ιταλία εκμεταλλεύονται την κατοχύρωση δικαιώματος χρήσης συχνοτήτων χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες.

Παράλληλα, ο κ. Μπλέτσας δηλώνει ότι αδυνατεί να κατανοήσει πως ενώ η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει έσοδα 300 εκατομμύρια ευρώ η τιμή εκκίνησης ορίζεται για τις 4οις άδειες απο μισό έως 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την έρευνα Μπλέτσα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με ερώτηση του στον Νίκο Παππά τονίζει: «αν οι υπολογισμοί της μελέτης για την τιμή εκκίνησης δεν ευσταθούν κατά ποια λογική η μελέτη του Ιδρύματος της Φλωρεντίας είναι έγκυρη και δεσμευτική για την κυβέρνηση, ως προς τον αριθμό των αδειών αλλά όχι ως προς την τιμή εκκίνησης».

«Ενδόμυχος πόθος του Παππά η ΥΕΝΕΔ»

Για «εξουσιαστικές φαντασιώσεις» κατηγόρησε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Ενδόμυχος πόθος του Νίκου Παππά είναι να ζει στον ‘ευτυχισμένο’ κόσμο η ΥΕΝΕΔ και αυτός να είναι ο Γεωργαλάς (σ.σ ΓΓ Τύπου επί Χούντας)» ανέφερε.

Η δήλωση του κ. Παπαθεοδώρου προκάλεσε την αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας: «Οι αναφορές στις μαύρες σελίδες του χουντικού παρελθόντος στη χώρα μας εκπλήσσουν αρνητικά», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Θυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε υπερψηφίσει πολλές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο υποκρίνεται ότι μόλις ανακάλυψε», προσθέτει η ΓΓ αναφερόμενη στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προσθέτοντας: «Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι τέτοιου τύπου ακρότητες δεν εκφράζουν το χώρο που εκπροσωπεί στη βουλή ο κ. Παπαθεοδώρου».

Εξάλλου στην ίδια ανακοίνωση η ΓΓ υπερασπίζεται τη ρύθμιση λέγοντας:
«Η ρύθμιση που φέρνει ο νόμος καταργεί το αδιαφανές καθεστώς παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων που εργάζονται στο δημόσιο, το οποίο πρέπει να σταματήσει».

Ερώτηση Αμυρά για την έκθεση

Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, προκειμένου να εκπονήσει μελέτη σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, που μπορούν να εκδοθούν στην Ελλάδα, πόσο κόστισε και ποιος αποφάσισε να ανατεθεί στη συγκεκριμένη Σχολή η μελέτη, ζητά να μάθει από την πλευρά του ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Επικρατείας.

Ο κ. Αμυρας επικαλείται δημοσιεύματα τα οποία αποκαλύπτουν ότι μέλος της ερευνητικής ομάδας είναι πρόσωπο προσφιλές στην κυβέρνηση και η μελέτη που διεξήχθη στηρίχθηκε κατά βάση σε άλλη μελέτη Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού.

Παράλληλα ο βουλευτής ζητά να μάθει πότε ανατέθηκε η μελέτη, σε πόσο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε καθώς και ποια επιστημονική μέθοδος ακολουθήθηκε τόσο για τον υπολογισμό του αριθμού των αδειών, όσο και για την τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news