facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Το μήνυμα πολέμου των αγροτών

Το γάντι του πολέμου πετούν στην κυβέρνηση οι αγρότες δίνοντας, ουσιαστικά, προθεσμία 5 ημερών πριν επιχειρήσουν το ολοκληρωτικό μπλακ άουτ του εθνικού οδικού δικτύου και την τελική πολιτική αναμέτρηση.

Το μήνυμα που στέλνουν οι αγρότες μετά και τις χθεσινές συνελεύσεις τους είναι πως δεν εγκαταλείπουν τα μπλόκα και δεν προσέρχονται σε κανέναν διάλογο με την κυβέρνηση, εάν προηγουμένως δεν αποσυρθούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό και δεν συσταθεί διακομματική επιτροπή στη Βουλή που θα συζητήσει από μηδενική βάση όλα τα ζητήματα με συμμετοχή και των εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου.

Κατόπιν τούτου, θεωρείται απίθανο να υπάρξει εντός της εβδομάδας ανταπόκριση των αγροτών στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση και διάλογο, ενώ αντιθέτως οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται με προειδοποιήσεις ακόμη και για 24ωρους αποκλεισμούς δρόμων.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεών, το οποίο η συντονιστική επιτροπή των αγροτών απέστειλε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς είναι το εξής:

Ασφαλιστικό

Να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ, να γίνει εξυγίανσή του, αλλά και να απαλλαγεί από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις. Επίσης, ζητούν ασφαλισμένοι να είναι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες και να μην γίνει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Φορολογικό

Να παραμείνει ο συντελεστής φορολόγησης κάτω από το 13% και χωρίς προκαταβολή, να διατηρηθεί το ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στις 12.000 ευρώ και να μείνουν αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, όπως η βασική ενίσχυση, η συνδεδεμένη ενίσχυση, τα σχέδια βελτίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Κόστος παραγωγής

Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6%, όπως ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος και ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ.
Μαζί με το πλαίσιο διεκδικήσεων ανακοινώθηκε και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα Τέμπη, τα οποία σήμερα Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news