facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Έτοιμος για παραχωρήσεις ο Κατρούγκαλος αν πάνε στο διάλογο οι αγρότες

Το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση για τους αγρότες περιλαμβάνει ήδη ευνοϊκές ρυθμίσεις και μπορούν να βρεθούν περισσότερες εάν προσέλθουν στο διάλογο, είπε ο υπουργός Εργασίας Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ.Αρβανίτη.

Υπάρχει ένα ζήτημα παραπληροφόρησης, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, αποδίδοντας την έντονη αντίδραση των αγροτών στο «μάζεμα της μαυρίλας της 5ετίας των μνημονίων».

Δήλωσε επίσης ανοιχτός στην πιθανότητα, εάν οι αγρότες προσέλθουν στο διάλογο, «να κουβεντιάσουμε κι άλλα», όπως η μεγαλύτερη μεταβατική περίοδος.

Οπως υποστήριξε, η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό δεν δημιουργεί σημαντικές επιβαρύνσεις για τους αγρότες, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην τρίτη ασφαλιστική κλάση και το 2017 θα δώσουν 170 ευρώ παραπάνω για όλο το έτος. «Δεν είναι αυτή η επιβάρυνση που θα τους τσακίσει», σημείωσε, αλλά υπάρχει η διαρκής ανησυχία «μήπως έρθουν κι άλλα».

Σε άλλο σημείο, υπογράμμισε ότι ήδη το νέο καθεστώς που προτείνεται αντιμετωπίζει ευνοϊκά τους αγρότες, καθώς η καταβολή του 20% σε εισφορές υπολογίζεται επί του 80% του εισοδήματος, έναντι των υπόλοιπων ελεύθερων επαγγελματιών.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ.Κατρούγκαλος επανέλαβε την κυβερνητική εξαγγελία ότι το νέο φορολογικό θα ελαφρύνει περαιτέρω τον αγροτικό πληθυσμό και σημείωσε το κενό πληροφόρησης που υπάρχει, συνδέοντάς το με την «παραπληροφόρηση» από τα μεγάλα ΜΜΕ και τον «νυν υπέρ πάντων αγώνα» που δίνουν λόγω της διαδικασίας για τις νέες άδειες.

Εξάλλου, αναφέρθηκε σε σειρά ευνοϊκών παραμέτρων που υπάρχουν, όπως η πρόνοια για την γυναίκα αγρότισσα. Οπως είπε, σε οικογένειες όπου απασχολείται μόνο ο άνδρας, μπορούν να ασφαλιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας στην χαμηλότερη κλάση, ενώ εάν η σύζυγος εργάζεται μπορεί να ασφαλιστεί ως αμειβόμενη με εργόσημο, ούτως ώστε όχι μόνο να καλύπτεται αλλά και το ποσό της αμοιβής να καταχωρίζεται ως έξοδο.

Ο υπουργός Εργασίας έχει την Τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στις 11.00 το πρωί.

stokokkino

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news