facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Βουλευτές ΝΔ για Καμμένο: Μας κορόιδεψε για την συμφωνία με το ΝΑΤΟ

Κοροϊδία ή αδυναμία να εκτιμήσει κρίσιμα διπλωματικά δεδομένα; Σε κάθε περίπτωση βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατηγορούν τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ότι τους κορόιδεψε, όταν κατά την διάρκεια της απόρρητης συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας τους διαβεβαίωνε η συμφωνία με το ΝΑΤΟ ενισχύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και υποχρεώνει την Τουρκία να τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις.

«Πριν από λίγες ημέρες μας διαβεβαίωνε ότι τα Δωδεκάνησα περιλαμβάνονται στην συμφωνία. Πως η Τουρκία θα υποχρεώνεται να αποτρέπει τις παράνομες μεταφορές προσφύγων και μεταναστών», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσθέσουν: «Για να μας πείσει μάλιστα, πόσο καλή είναι η συμφωνία, έφτασε στο σημείο να την αφιερώσει στους πεσόντες αξιωματικούς της Κινάρου. Σήμερα μαθαίνουμε ότι έστειλε επιστολή ζητώντας την άμεση συνδρομή του ΝΑΤΟ γιατί η Τουρκία τινάζει τον αέρα την συμφωνία».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κώστας Τασούλας είχε προειδοποιήσει: «Δεν έχουμε ακόμη δει το σχέδιο δράσεως του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, το οποίο, κατά τη διαβεβαίωση, αλλά τη διαβεβαίωση μόνο, του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, θα κατοχυρώνει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα» για να προσθέσει «Τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όμως, υπενθυμίζω ότι αμφισβητούνται από την Τουρκία. Η Τουρκία δεν δέχεται τα δέκα μίλια του εναερίου χώρου. Δεν δέχεται την περιοχή έρευνας και διάσωσης του FIR Αθηνών. Και θα ήμουν ευτυχής αν η Κυβέρνηση κατοχύρωνε αυτά τα δικαιώματα μέσα από μια νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο. Δεν το λέω για να σας κατηγορήσω για μειοδοσία ή για προδοσία. Δεν έχω τα δικά σας αντανακλαστικά και δεν αντιλαμβάνομαι έτσι τη συμπεριφορά σας. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά πρέπει να τα διαφυλάξετε, οφείλετε να τα διαφυλάξετε και αυτό θα φανεί στην πράξη, όταν δούμε να εφαρμόζεται το σχέδιο εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο μεταναστευτικό ζήτημα στο Αιγαίο».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news