facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η Κομισιόν εμμέσως συμφωνεί με τον Τόμσεν για νέα μέτρα και περικοπές στις συντάξεις

Με μία αμφίσημη θέση που μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως η Κομισιόν σήμερα έκλεισε το «μάτι» στη θέση που εξέφρασε μέσω άρθρου του ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ για λήψη νέων μέτρων και περικοπή των συντάξεων.

Κληθείσα να σχολιάσει το άρθρο η εκπρόσωπος Τύπου του Επιτρόπου Μοσκοβισί, Άνικα Μπράιτχαρντ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει μία σημαντική σειρά από μέτρα ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί με το τρίτο μνημόνιο.

Όπως σημείωσε πάντως η κλίμακα των μέτρων που χρειάζονται βασίζεται πάνω στις προβλέψεις της συμφωνίας του Αυγούστου.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της:

«Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξακολουθούν να εργάζονται πάνω στο πακέτο των μέτρων που χρειάζονται για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που συμφωνήθηκαν στο μνημόνιο. Η Ελλάδα απομένει να υιοθετήσει μία σημαντική σειρά από μέτρα ούτως ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι. Ωστόσο η οπτική των ευρωπαϊκών θεσμών είναι πως η κλίμακα των μέτρων που χρειαζόμαστε είναι σύμφωνη με αυτά που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο».

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το σημερινό Ecofin, υπογράμμισε ότι ««Οι διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές είναι σε εξέλιξη σε σχέση, για παράδειγμα, με τα στοιχεία για τη δημοσιονομική προσπάθεια. Οι θεσμοί αξιολογούν αυτά τα στοιχεία με βάση αυτά που συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο, όταν υιοθετούσαμε το Μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα μέρος της αξιολόγησης και η συνεργασία είναι στενή».

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news