facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Κίνδυνος «έξωσης» για χιλιάδες παιδιά στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη φιλοξενία χιλιάδων παιδιών στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» εξαιτίας της συσσώρευσης οφειλών από το κράτος, κρούει η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή.

Με ερώτησή που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών η «γαλάζια» βουλευτής, υπογραμμίζει τον κίνδυνο της «έξωσης» χιλιάδων παιδιών, εξαιτίας της μη έγκαιρης καταβολής της προβλεπόμενης χρηματοδότησης προς τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Σύμφωνα με την ίδια ενώ έχει ήδη διανυθεί κατά το ήμισυ η σχολική χρονιά οι σταθμοί έχουν λάβει μόλις το 30% του συνολικού προϋπολογισμού από το ΕΣΠΑ.

«Η συσσώρευση οφειλών προς τους παιδικούς σταθμούς έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις και μοιραία υπάρχει το ενδεχόμενο διακοπής της φιλοξενίας των παιδιών , γεγονός που θα φέρει χιλιάδες οικογένειες προ αδιεξόδου, ενώ απειλεί χιλιάδες θέσεις εργασίας», σημειώνει η κα Καραμανλή.

Η ερωτώσα βουλευτής ζητά ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν οι αρμόδιοι υπουργοί για την άμεση εξόφληση της πρώτης δόσης της χρηματοδότησης καθώς και σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα γίνει η εκταμίευση των κονδυλίων.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news