facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στο νομό Ηλείας, στις 20.55 το βράδυ της Δευτέρας, όπως ανακοίνωσε ως αρχική μέτρηση το σύστημα αυτόματων λύσεων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Το εστιακός βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Πύργου.

O σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Ηλεία αλλά και εκτός αυτής... σε όλα τα αστικά κέντρα του νομού (Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία, Κρέστενα, Ζαχάρω αλλά και στον Κάμπο της Ηλείας) οι κάτοικοι ανησήχυσαν και βγήκαν έξω από τα σπίτια τους. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε μικρό εστιακό βάθος...

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση το επικεντρο της σεισμικής δόνησης βρίσκεται στην ορεινή ζώνη του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων που περικλείεται στα χωριά Γρύλος-Γραίκα-Διάσελλα... 

Έντεκα λεπτά μετά την σεισμική δόνηση (στις 21:06) ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 3,2 ρίχτερ. Στην περιοχή που καταγράφεται το επικεντρο του σεισμού έχουν σπεύσει -κυρίως για προληπτικούς λόγους αφού δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές- οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων

Την ανάγκη παρακολούθησης του φαινομένου, δεδομένου ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού έχει αρκετά ρήγματα, επεσήμανε με δηλώσεις του ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Δυο ακόμα μετασεισμοί καταγράφηκαν μεγέθους 2,1 (στις 21:29) και 2,5 (στις 21:38) Ρίχτερ.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην Φιγαλεία 

O σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας με δηλώσεις του τόνισε πως η περιοχή που έγινε ο σεισμός έχει ιστορικό και παρακολουθείται στενά η εξέλιξη του. Επίσης συνιστά στους πολίτες να μην ανησυχούν. 

Νεότερη ενημέρωση καταγράφει ρηγματώσεις και καταρεύσεις τοίχων στην Φρίξα χωρίς να υπάρχουν τραυματίες. Στην ευρύτερη περιοχή του επικεντρου του σεισμού έχουν μεταβεί και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Πύργο και Ολυμπία.

Κατολισθήσεις καταγράφονται στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Πύργου- Τριπόλεως στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

Επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων αναφέρονται ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια (πτώσεις σοφάδων αλλά και σε οικοσκευές χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία).

Μέλη της διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος ενημερώθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

patrisnews








Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news