facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

«Πόλεμος» του υπ. Δικαιοσύνης με τους εισαγγελείς - Τι απαντούν στον Παπαγγελόπουλο

Σε πόλεμο δηλώσεων εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και της ηγεσίας της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για τη χθεσινή επίμαχη ανακοίνωση της τελευταίας, στην οποία αναφερόταν στην πρόσφατη διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή (Ν. 4356/2015) για τη δικαστική χρήση αποδεικτικών μέσων (λίστες φοροφυγάδων, κ.λπ.) που αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο.

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας και Δημήτριος Ζημιανίτης, αντίστοιχα (οι οποίοι υπέγραφαν την επίμαχη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης), πριν από λίγες ώρες δέχθηκαν τα πυρά τόσο του υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Παρασκευόπουλου όσο και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, σε ανακοίνωση-απάντηση, αντικρούουν την έμμεση πλην σαφή μομφή που τους αποδίδει ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι τάσσονται υπέρ της μείωσης των μισθών και συντάξεων και επικροτούν τους φοροφυγάδες. Κάτι, εξάλλου, για το οποίο δεν γίνεται ούτε λόγος στην επίμαχη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης, ούτε καν υπαινιγμός.

Παράλληλα, οι κ.κ. Τζαβέλλας και Ζημιανίτης διευκρινίζουν ότι είναι υπέρμαχοι (όπως και όλοι οι εισαγγελείς) της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, όμως αυτό, μέσα στο πλαίσιο των συνταγματικών επιταγών.

Ακόμη, οι δύο εισαγγελείς τονίζουν ότι στη χθεσινή ανακοίνωση γίνεται αναφορά «σε όλες τις εκκρεμείς και υπό διερεύνηση υποθέσεις φοροδιαφυγής ή διαφθοράς, στις οποίες θα μπορούσε να γίνει χρήση μη νομίμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων», σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του Ν. 4356/2015 που ψηφιστήκαν από τη Βουλή και όχι σε κάποια συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση των κ.κ. Τζαβέλλα και Ζημιανίτη αναφέρει:

«Α) Ουδέποτε, είτε προσωπικά, είτε μέσω της από 4.1.2016 ανακοίνωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος δηλώσαμε, άμεσα ή έμμεσα, ότι προκρίνουμε τη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων και την επιβάρυνση του ελληνικού λαού με αβάσταχτους φόρους, έναντι της πληρωμής των φόρων εκ μέρους φοροφυγάδων και της εκπλήρωσης των νομίμων υποχρεώσεων εκ μέρους των διαπλεκομένων και των κλεπτών του δημοσίου χρήματος, όπως εσφαλμένα μας αποδίδεται.

Αντίθετα, με την επίμαχη ανακοίνωση δηλώσαμε ρητά την προσήλωσή μας, ως Ελλήνων Εισαγγελέων, στο στόχο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς –όπως και όλων αδιακρίτως των εγκλημάτων-, πλην όμως πάντοτε εντός των πλαισίων και ορισμών του Συντάγματος και με όρους που προϋποθέτουν νομοτεχνική και δογματική συνέπεια.

Β) Η από 4.1.2016 ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος -η οποία υπογράφεται από εμάς, υπό τις ιδιότητές μας ως προέδρου και γενικού γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αντίστοιχα, σύμφωνα με το άρθρο 17 του καταστατικού της και, επομένως, όχι προσωπικά- αναφέρεται σε όλες τις εκκρεμείς και υπό διερεύνηση υποθέσεις φοροδιαφυγής ή διαφθοράς, στις οποίες θα μπορούσε να γίνει χρήση μη νομίμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του άρθρου 65 Ν. 4356/2015».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news