facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Λέσβος: Συνελήφθησαν επτά εργαζόμενοι σε ΜΚΟ για κλοπή σωσιβίων

Στη σύλληψη επτά ατόμων, εργαζομένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο για το προσφυγικό ζήτημα προχώρησαν αστυνομικοί στο Μόλυβο της Λέσβου, με την κατηγορία της κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες (τρεις με υπηκοότητα Ηνωμένου Βασιλείου, δύο ΗΠΑ, ένας Ολλανδίας και ένας Κύπρου) αφαίρεσαν 335 σωσίβια γιλέκα, από χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Λέσβου στην περιοχή του Μόλυβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι πήραν τα σωσίβια προκειμένου να φτιάξουν υποστρώματα για να μένουν οι μετανάστες που περιμένουν να καταγραφούν στον εξωτερικό χώρο του κέντρου πιστοποίησης και καταγραφής στη Μόρια.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι συλληφθέντες έπαιρναν σωσίβια τα οποία φόρτωναν σε τρία αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να φωτογραφηθούν με αυτά σε ακτές «υποστηρίζοντας ότι δήθεν τα περισυλλέγουν, για να συγκεντρώσουν χρήματα από δωρεές για το ανύπαρκτο αυτό έργο τους».

Οι αρχές σημειώνουν ότι χιλιάδες σωσίβια υπάρχουν στις ακτές της Λέσβου, τα οποία και θα μπορούσαν να έχουν συγκεντρώσει οι συλληφθέντες, χωρίς να ταξιδέψουν στο Μόλυβο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news