facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

«Ευχαριστώ» Μέρκελ σε Σόιμπλε για την Ελλάδα

Στην ελληνική κρίση αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός της στην Καρλσρούη.

Όπως μετέδωσε το Mega, κάνοντας απολογισμό του 2015 η κ. Μέρκελ είπε ότι ήταν η δυσκολότερη χρονιά στη ζωή της, ενώ όταν έφτασε στον περασμένο Ιούλιο και στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, έκανε λόγο για απίστευτες παλινωδίες εκείνη την εποχή από την αριστερή ελληνική κυβέρνηση, με τις εκλογικές αναμετρήσεις και το δημοψήφισμα.

Επισήμανε ότι ήταν μια δοκιμασία για τη συνοχή της ευρωζώνης και εκθείασε τον ρόλο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τις πιέσεις του οποίου, όπως είπε, επετεύχθη η συμφωνία για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, βασισμένη στην αρχή "αλληλεγγύη έναντι ανταπόδοσης".

Ευχαρίστησε, μάλιστα, τον κ. Σόιμπλε για την προσφορά του, με τους συνέδρους να χειροκροτούν για αρκετά λεπτά.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα, έκανε λόγο για ιστορική πρόκληση για την Ευρώπη και υποστήριξε ότι η λύση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή. Τόνισε ότι η Τουρκία παίζει ρόλο-κλείδι, σημειώνοντας όμως ότι στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, που είναι και οι δύο χώρες του ΝΑΤΟ, δεν επικρατεί ο νόμος και το δίκαιο, αλλά ο νόμος των διακινητών.

Πρόσθεσε ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα, την οποία κάλεσε να προχωρήσει στη δημιουργία των hot spots, ενώ μίλησε για την ανάγκη αυστηρής προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news