facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Διοικητής ΕΛΠΙΣ: Με απέπεμψαν ενώ βρισκόμουν στις ΗΠΑ αναζητώντας δωρεές

Σε πογκρόμ απομακρύνσεων των διοικητών νοσοκομείων προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Στον πρώτο που εστάλη το φύλλο... πορείας ήταν ο Θοδωρής Γιάνναρος, ο διοικητής του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο ΕΣΥ και ουκ ολίγες φορές έβαλε πλάτη ώστε να βρεθεί ανθρωπιστική βοήθεια για συμπολίτες μας που πλήττονται από την κρίση.

Το παράδοξο είναι ότι ο ίδιος πληροφορήθηκε για την αποπομπή του ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ με σκοπό να συγκεντρώσει δωρεές για να αγοράσει μηχανήματα που έχουν ανάγκη οι κλινικές του.

Αργά το βράδυ της Κυριακής τον συναντήσαμε στο γραφείο του και μας μίλησε για όλα...

Παρακολουθήστε τη συνέντευξή του στο zougla.gr



Ξηλώνουν τις διοικήσεις των νοσοκομείων

Η παύση ή η παραμονή στις θέσεις τους ανακοινώθηκε στους διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους της διαδικασίας αξιολόγησής τους από την αρμόδια πενταμελή επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) παύονται από τα καθήκοντά τους και οι 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παραμένουν στις θέσεις τους.

Σημειώνεται ότι ήδη εννέα διοικητές και αναπληρωτές διοικητές έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, ενώ η επιτροπή αξιολόγησης στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων τόσο των διοικητών όσο και των αναπληρωτών διοικητών εισηγήθηκε -κατά πλειοψηφία- αρνητικά.

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε παύση των καθηκόντων τους όσους είχαν αξιολογηθεί αρνητικά, ενώ σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά -αφού προηγήθηκε λεπτομερής αξιολόγηση από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), οι οποίοι έχουν την πολιτική εποπτεία των διοικήσεων των νοσοκομείων εδώ και δέκα μήνες- υπήρξε διαδικασία προφορικής συνέντευξης για την αξιολόγηση και τη λήψη απόφασης αντικατάστασης των διοικητών.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news