facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Εκλεισε η συμφωνία για τα 13 προαπαιτούμενα

Ο κύβος ερρίφθη. Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων και στεγαστικών ενώ εξαιρούνται σε αυτή τη φάση και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, τα καταναλωτικά και τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη «από τον Φεβρουάριο θα ισχύσει το κανονιστικό πλαίσιο που συμφωνήσαμε σήμερα, ενώ θα υπάρξει νέος γύρος διαβουλεύσεων για τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων». (σ.σ. οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ορίζονται με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς: ως μεσαία ορίζεται η επιχείρηση η οποία απασχολεί λιγότερους από 250 εργαζομένους και της οποίας ο κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 43 εκατ. ευρώ και ως μικρή επιχείρηση ορίζεται αυτή που απασχολεί λιγότερους από 50 εργαζομένους και ο κύκλος εργασιών της ή το σύνολο του ετήσιου ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, αύριο Σάββατο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και το μισθολόγιο, προκειμένου να συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές τη Δευτέρα και να ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος την Τρίτη. Την Τετάρτη αναμένεται νέα συνεδρίαση του EWG ενώ στόχος είναι η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Σε ότι αφορά το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ο ίδιος σημείωσε ότι είναι σε φάση διαμόρφωσης του πλαισίου λειτουργίας το οποίο θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και σε αυτό θα υπαχθούν τα ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ, ΤΧΣ και τα διοικείται από πενταμελές συμβούλιο.

Τα προαπαιτούμενα

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα κόκκινα δάνεια και τον ΑΔΜΗΕ η λίστα περιλαμβάνει:

* Το σχεδιασμό της ανεξαρτητοποίησης της ΓΓΔΕ αλλά και την υιοθέτηση μέτρων για την εξασφάλιση της είσπραξης φόρων (αντιμετώπιση λαθρεμπορίου και καταπολέμηση απάτης τύπου carrousel στον ΦΠΑ. Τα θέματα έκλεισαν την Πέμπτη μετά την συνάντηση του Τρύφωνα Αλεξιάδη με τους επικεφαλής των θεσμών.

* Τις αποφάσεις για την εφαρμογή του claw back στα νοσοκομεία (υπουργικές αποφάσεις)

* Την ενεργοποίηση της ομάδας επιλογής στελεχών από το ΤΧΣ, την νομοθεσία για την φερεγγυότητα των νοικοκυριών

* Υιοθέτηση 10 μέτρων από το toolkit II του ΟΟΣΑ και αποφάσεις για κλειστά επαγγέλματα

* Ρυθμίσεις για τα διαρθρωτικά Ταμεία και τους κοινοτικούς πόρους

* Χωροταξικός σχεδιασμός και δασική νομοθεσία

* Ιδιωτικοποιήσεις. Σχέδιο για το νέο Ταμείο

* Μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news