facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Νέα σύσκεψη για το προσφυγικό - Μουζάλας: Έχουμε σχέδιο για τους πρόσφυγες

Σύσκεψη για το προσφυγικό υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιείται το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Μουζάλας, στον απόηχο και της απόφασης της ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορα σε μετανάστες που δεν είναι κάτοχοι συριακών, αφγανικών και ιρακινών διαβατηρίων.

Στη σύσκεψη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματιστεί για τις 17:00, θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες» τόνισε από την πλευρά του από την Ειδομένη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής που βρέθηκε στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων της Ειδομένης.
.
Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε ανθρώπους με συγκεκριμένη καταγωγή από τρίτες χώρες θα συνεχιστεί... Έχουμε ένα σχέδιο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να απεγκλωβιστούν για να προχωράνε κανονικά» τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι η κατάσταση στην Ειδομένη τις επόμενες ημέρες θα βελτιωθεί.

Στον καταυλισμό, που έχει δημιουργηθεί δίπλα στη ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, βρίσκονται περίπου 4.500 άτομα, 1.500 από τα οποία, δεν είναι κάτοχοι συριακών, αφγανικών και ιρακικών διαβατηρίων, με αποτέλεσμα οι αρχές της γειτονικής χώρας να μην τούς επιτρέπουν τη διέλευση κάτι που προκαλεί την έντονη αντίδρασή τους.

Οι περίπου 1.500 μετανάστες, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας στα χέρια τους πανό, διαμαρτύρονται για την απόφαση της ΠΓΔΜ ενώ προχώρησαν και σε κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμή της Ειδομένης με συνέπεια να μη διεξάγονται τα εμπορικά δρομολόγια.

Οι μετανάστες ζητούν την διέλευσή τους από τα σκοπιανά σύνορα δηλώνοντας έτοιμοι να προχωρήσουν ακόμη και σε απεργία πείνας.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στην περιοχή τείνει να γίνει εκρηκτική, με εκατοντάδες μετανάστες να είναι χωρίς αντίσκηνα, και να κόβουν δέντρα για προσάναμμα για να ζεσταθούν ή να χτυπούν τις πόρτες των κατοίκων ζητώντας ξύλα, ρούχα και κουβέρτες.

Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί περαιτέρω, καθώς υπάρχει σχεδιασμός συγχώνευσης των δυο αστυνομικών τμημάτων της περιοχής.

Σημειώνεται ότι από το πρωί έχει επιτραπεί από τις σκοπιανές αρχές διέλευση από την ουδέτερη ζώνη σε περίπου 600 πρόσφυγες. «Θα σας γυρίζουμε όσους μετανάστες μάς γυρίζουν» διεμήνυσε στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ με δήλωσή του στην Καθημερινή.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news