facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση συνταξιούχων: Έχουμε ξεχάσει τη λέξη γιορτές

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι συνταξιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική που πετσοκόβει τις συντάξεις τους. 

Το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά, ενώ στη συνέχει έκαναν πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Οι συνταξιούχοι ζητούν από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των συντάξεων τους.
  
«Η σύνταξη μου κόπηκε το λιγότερο 35%, παίρνω 650 ευρώ. Οι ανάγκες οι καθημερινές είναι τέτοιες που αν υπολογίσουμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μαζί με τα φάρμακα που συμμετέχουμε με 30%. Τα χρήματα που περισσεύουν ίσα ίσα για ένα 15νθημερο. Για τις γιορτές πρέπει να ανοίξουμε το λεξικό να δούμε που υπήρχε αυτή η λέξη κάποτε», λέει μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος, συνταξιούχος του ΙΚΑ.

«Εγώ είμαι του δημοσίου. Έχω ένα γιο άνεργο ο οποίος μένει στο σπίτι και τον βοηθάω αναγκαστικά. Η κατάσταση είναι πολύ ζορισμένη. Η ψυχαγωγία μας πλέον είναι η τηλεόραση και βολτούλες στην παραλία και κάποιο σινεμά τις τέταρτες που είναι 5 ευρώ το εισιτήριο. Οι ταβέρνες και τα εστιατόρια κομμένα, κανένα σουβλάκι μόνο στο σπίτι», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κ. Ελένη στο protothema.gr. 

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Γιώργου και της κυρίας Ελένης στην κάμερα του protothema.gr
 

 

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωσή τους ζητούν «Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, δώρων και επιδομάτων άδειας. Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι. Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη - Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών».
  
Συνταξιούχοι έξω από το υπ. Υγείας 


Συνταξιούχοι μπροστά από το Δημαρχείο Αθηνών 

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news