facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Περικόπτεται κατά 30% το μέρισμα των δικαιούχων του Δημοσίου

Το «πλαφόν» που ορίζει το υπουργείο Εργασίας στις δαπάνες του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων οδηγεί σε περικοπές ύψους 30% στο μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό είναι το συμπέρασμα της απόφασης που ορίζει ως ανώτατο όριο δαπανών τα 366 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος το αντίστοιχο κόστος έφτασε τα 470 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, όπως σημειώνει το Έθνος, η «μαύρη τρύπα» στο Ταμείο αναμένεται να φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ για το 2016.

Αν και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πως την περικοπή στις δαπάνες θα κληθούν να πληρώσουν οι δικαιούχοι, κάτι τέτοιο θεωρείται σχεδόν βέβαιο από ειδικούς της ασφάλισης, δεδομένου ότι το Ταμείο δεν μπορεί πλέον να καλύπτει τα ελλείμματά του από τον «κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ. Υπολογίζεται πως οι εισφορές προς το Μετοχικό ανέρχονται σε 23 εκατ. ευρώ μηνιαίως, την ώρα που οι υποχρεώσεις του φτάνουν στα 39 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποτυπώνεται και στο μηνιαίο «θρίλερ» καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους, όπως και στο ότι εκκρεμούν περί τα 30.000 αιτήματα για την πληρωμή του, ενώ αν πληρώνονταν και αυτά, η «τρύπα» θα έφτανε τα 22 εκατ. ευρώ.

Στελέχη του Ταμείου άλλωστε υπολογίζουν πως αρκετοί είναι οι δικαιούχοι που εισπράττουν περισσότερα από όσα έχουν συνεισφέρει, κατά ποσοστό 40-50%, καθώς αν και ο μέσος όρος του μερίσματος ανέρχεται στα 197 ευρώ, κάποιοι εισπράττουν έως και 600!

Ήδη πάντως το μέρισμα έχει υποστεί δύο περικοπές: Αρχικά κατά 3-10%, αναλόγως του ύψους του και στην συνέχεια κατά 20% από το πρώτο ευρώ και επιπλέον 50% εφόσον ξεπερνούσε τα 500 ευρώ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news