facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Γερμανία: Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνεργαστούν, δεν θα κρίνουμε εμείς τις διαφορές τους

Την ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη και να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση των συμμοριών διακίνησης προσφύγων στο Αιγαίο, τόνισε εκ νέου ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρθηκε, μάλιστα, στις ελληνικές αντιδράσεις για το θέμα, διευκρινίζοντας πως το Βερολίνο δεν μπορεί να κρίνει τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Είναι ευρωπαϊκή πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Γερμανίας να υπάρξει έλεγχος των διακινητών και ελεγχόμενη, οργανωμένη, μετανάστευση.

Οι δηλώσεις Ζάιμπερτ έρχονται μια ημέρα έπειτα από τη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Τουρκία.

Λειτουργώντας περισσότερο ως ηγέτιδα και εκπρόσωπος ολόκληρης της ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέφθηκε την Τουρκία, κρατώντας ένα... καλάθι με δώρα: το σημαντικότερο εξ αυτών, ήταν η προσπάθειά της να συνδέσει το προσφυγικό ζήτημα με τη ενταξιακή πορεία της Άγκυρας, δείχνοντας μεγάλη προθυμία για επίσπευση των διαδικασιών.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news