facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Αλεξιάδης: Δεν θα φορολογηθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε σήμερα Τρίτη από τη Βουλή αλλαγές στα σημεία του πολυνομοσχεδίου και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την φορολόγηση των εσόδων που προέρχονται από τα ενοίκια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε πως έπειτα από συνεννόηση με τα κλιμάκια των Θεσμών, θα αποσυρθούν οι παράγραφοι 5 και 6 του άρθρου 2 που προβλέπουν αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα έσοδα από ενοίκια σε 15% από 11% για έσοδα έως 12.000 ευρώ και 35% από 33% για έσοδα άνω των 12.000 ευρώ.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι, εκτός απρόοπτου, θα ισχύσουν οι παλιοί συντελεστές φορολόγησης 11% και 33% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και άνω του ποσού αυτού αντίστοιχα.

«Αλλαγές θα κάνουμε στο νομοσχέδιο και θα ακούσουμε τους βουλευτές. Δεν είναι 'take it or leave it'», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης για να προσθέσει: «Θα κάνουμε αλλαγές και είμαστε σε διαβουλεύσεις με τα κλιμάκια αυτή την ώρα στο υπουργείο. Για παράδειγμα οι παράγραφοι 5 και 6 του άρ. 2 θα αποσυρθούν».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ανείσπρακτων ενοικίων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε την διαδικασία» και συμπλήρωσε: «Το ότι σταματά η εκχώρηση των ενοικίων στο δημόσιο δεν σημαίνει ότι θα φορολογηθούν. Είμαστε σε διαβούλευση για να δούμε με τι θα τα αντικαταστήσουμε».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news