facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Σκληρή κριτική Τζιτζικώστα στον Πρωθυπουργό

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ - και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα - άσκησε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής του ομιλίας στην Κοζάνη, ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε ότι «το πρώτο μέρος του λογαριασμού που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, επικυρώθηκε από τη Βουλή». Το 90% των μέτρων, εξήγησε, είναι χαράτσια και φόροι, καθώς μόλις το 10% αφορά σε αλλαγές και τομές που έχει ανάγκη η χώρα.

«Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ποτέ στόχοι για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του η προστασία των αδυνάμων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «αυτά ήταν τα μέσα που χρησιμοποίησε για να φτιάξει το παλιό κομματικό κράτος που ονειρεύεται» .
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ κατήγγειλε ότι ο Πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται αν αντέχει ο κόσμος να πληρώσει τους νέους, υψηλότερους, άδικους φόρους. Παράλληλα, έκανε λόγο για οριζόντιες μειώσεις έως και 140 ευρώ που επιβλήθηκαν προ μηνός στους συνταξιούχους, τονίζοντας ότι ακόμα και η πιο χαμηλή αγροτική σύνταξη μειώθηκε κατά 10 ευρώ.

Ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επιβολή του φορολογικού συντελεστή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ότι προβλέπει «αύξηση των ανέργων κατά 100 χιλιάδες το 2015 και 50 χιλιάδες το 2016».
Όσον αφορά στην εσωκομματική διαμάχη, επισήμανε ότι «για να πείσουμε πρέπει να αλλάξουμε».

Πρέπει, συμπλήρωσε, να είμαστε το κόμμα που με τον τρόπο που θα λειτουργεί, θα γίνει σαφές στην κοινωνία ότι θα κυβερνήσει με αξιοκρατία, διαφάνεια και καθαρούς στόχους.

Σχετικά με την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για το όνομα της ΠΓΔΜ, ο κ. Τζιτζικώστας κατέστησε σαφές ότι τα εθνικά θέματα απαιτούν σοβαρότητα. «Μην τολμήσουν να παίξουν με τη Μακεδονία. Ό,τι έχουν στο μυαλό τους να το ξεχάσουν. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κρυφό σχέδιο να περάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΜΠΕ/zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news