facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Βαρουφάκης: To «ξόανο της Κομισιόν» ο Γιούνκερ – Σωστός ο Σόιμπλε

«Ξόανο της Κομισιόν» χαρακτήρισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα εκτίμησε ότι θα γίνει «ένας Ράμσεϊ Μακντόναλντ», στον μη δημοφιλή Βρετανό πρωθυπουργό κατά τον καιρό της Μεγάλης Ύφεσης.

Σχετικά με το χρέος είπε ότι «η ελάφρυνση του χρέους είναι μια χαμένη υπόθεση… Θα υπάρξει ουσιαστικό κούρεμα, διότι ένα χρέος που δεν είναι δυνατόν να εξοφληθεί, δεν πρόκειται να πληρωθεί».
Μιλώντας στην Politico εξαπέλυσε πυρά στον πρόεδρο της Κομισιόν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κύριος Γιούνκερ δεν υπάρχει, είναι απλώς ένα ξόανο μιας Κομισιόν η οποία δεν έχει πλέον και τόση σημασία. Δεν πιστεύω καν ότι ενημερώνεται για τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αν και κάποια στιγμή στην πορεία ενημερώνεται για τις ίδιες τις αποφάσεις».

Για τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε: «Έχει να δώσει ένα μεγάλο αγώνα εναντίον της ιστορίας και της πραγματικότητας. Κέρδισε τη κυβέρνηση, αλλά πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι στην εξουσία. Αυτά τα δύο δεν είναι το ίδιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει στόχο να γίνει ο Φρανσουά Μιτεράν ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή στροφή 180 μοιρών και αγκάλιασε τη λιτότητα αλλά κατάφερε να διατηρήσει τη διαχείριση του κόμματος, παρότι στράφηκε απέναντι στις αρχές με τις οποίες εκλέχθηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι του Τσίπρα θα του άρεσε αυτό. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι θα γίνει, αντ' αυτού, ένας Ράμσεϊ Μακντόναλντ».

Σχετικά με τις απόψεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το χρέος, είπε: «O Σόιμπλε έχει δίκιο από μια άποψη: Η σημερινή ευρωζώνη δεν είναι βιώσιμη. Η Μέρκελ, όμως, μάλλον θα τα καταφέρει να την κρατήσει όσο η ίδια είναι καγκελάριος για μερικά χρόνια, γιατί η Ευρώπη είναι πλούσια».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news