facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας προς υπουργούς: Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά [ΒΙΝΤΕΟ]

Την επίσημη πρώτη του έκανε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. «Η εντολή που λάβαμε ήταν σκληρή δουλειά για να αλλάξουμε την Ελλάδα και να την βγάλουμε, ως ισχυρό κι ισοδύναμο μέλος της Ευρώπης, από την κρίση», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, βάζοντας στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας την ολοκλήρωση και υλοποίηση της συμφωνίας. Έδωσε επίσης σαφείς οδηγίες για την οργάνωση του κυβερνητικού έργου, αλλά και για την … τηλεοπτική στάση των υπουργών του.



«Η εντολή που λάβαμε μεταφράζεται σε μία και μόνο λέξη, δουλειά, σκληρή δουλειά χωρίς ιδιοτέλειες αλλά με συλλογικότητα και με αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Απέναντι στην αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή που θέλει να θεμελιώσει την ανάπτυξη σε κοινωνικά ερείπια εμείς θέλουμε να αντιτείνουμε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο», τόνισε. «Εχουμε να αντιτείνουμε το μοντέλο που προβλέπει προστασία της εργασίας, αναδιανομή των φορολογικών βαρών και έμφαση στην καινοτομία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πεπεισμένος ότι ο παραπάνω στόχος «είναι απόλυτα εφικτός αρκεί να τολμήσουμε μεγάλες τομές και αλλαγές εντός της χώρας και να δουλέψουμε σκληρά».

Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε στα επόμενε βήματα της κυβέρνησης εστιάζοντας στα όσα πρέπει να υλοποιηθούν για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση περί χρέους. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στις παρεμβάσεις στη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά που πρέπει, όπως είπε, να έχουν σαφές πρόσημο της κυβέρνησης, στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, στα εργασιακά, το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ αλλά, στο θέμα της ενεργοποίησης ισοδύναμων για την αποφυγή της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αλλά και στο προσφυγικό.

«Σε αυτά δεν πρέπει να χάσουμε ούτε σπιθαμή από όσα κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση», τόνισε. Προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος είναι να προχωρήσουμε με κοινωνική συνοχή, υποστήριξε.

Ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπουργείων είναι το ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε σαφείς οδηγίες και κατευθύνσεις στους υπουργούς του για το πως θα λειτουργήσει το κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης να περιορίσουν τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις, λέγοντας πως τους επέλεξε για να κάνουν δουλειά κι όχι για να στελεχώνουν τα πάνελ πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών. «Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά», καθώς η κυβέρνηση πρέπει να μιλάει με έργα κι όχι με λόγια ήταν το καταληκτικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Εντολές προς το κόμμα

Το μεσημέρι σημειώνεται ότι θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει μία πρώτη συζήτηση για τη μετά τη διάσπαση εποχή στο κόμμα. Ήδη το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή του κόμματος αναφορικά με την εμπλοκή του Μάρκου Μπόλαρη στην υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών ιερόδουλων, με το πρώτο να εκδίδει ανακοίνωση ζητώντας εξηγήσεις και το γραφείο Τύπου εν συνεχεία να κλείνει το ζήτημα.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news