facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μουζάλας: «Δεν θα κάνουμε τη χώρα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων»

«Δεν πρόκειται να κάνουμε τη χώρα μας στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», προσθέτοντας ότι στις προθέσεις του υπουργείου είναι η δημιουργία ξενώνων «στον βαθμό που η Ευρώπη θα προχωράει για τη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων».

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό, ο κ. Μουζάλας είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια κάτω από την πίεση του προβλήματος η Ευρώπη φαίνεται ότι αλλάζει την πολιτική της και μετατρέπεται σε μια πιο φιλόξενη ήπειρο.

Όσον αφορά στη δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας στη χώρα μας, ανέφερε ότι «έχουμε ξεκινήσει και το επόμενο διάστημα θα έχουμε τέτοιες εγκαταστάσεις» και ειδικότερα σε περιοχές της Αττικής και στο Λαύριο, ενώ διαρκώς αναζητούνται νέοι χώροι.

Τέλος, ο κ. Μουζάλας έκανε γνωστό ότι το υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον UNHCR του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τόνισε ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε στρατό να μην τους αφήνει να μπουν ή να βγουν, ούτε να κάνουμε στρατόπεδα συγκέντρωσης».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news