facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Καμμένος: Πρώτος στόχος η τακτοποίηση των αποδοχών του προσωπικού των ΕΔ

Για την άμεση τακτοποίηση του ζητήματος των περικοπών των ενόπλων δυνάμεων και των χρημάτων της παραμεθορίου δεσμεύθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο.

"Πρώτος στόχος είναι αυτό τον ανοιχτό λογαριασμό και υποχρέωση που έχουμε να τον τακτοποιήσουμε άμεσα", είπε για το θέμα των περικοπών για το οποίο υπήρχε δέσμευση και κατά την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο, αλλά δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί.

Για τα χρήματα της παραμεθορίου ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι η πρώτη πράξη που θα υπογράψει θα είναι να δοθούν αυτά τα χρήματα.

"Θα κόψουμε οτιδήποτε άλλο υπάρχει ακόμη κι από το γραφείο του πρωθυπουργού", τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα των προμηθειών υπογράμμισε ότι "η διαφθορά χτυπήθηκε και θα συνεχίσει να χτυπιέται" και πρόσθεσε: "Δεν θα επιτρέψουμε πλέον σε αυτόν τον ιερό τόπο των ενόπλων δυνάμεων να υπάρχει καμία σκιά όποιος κι αν είναι αυτός όπου κι αν ανήκει όσο ψηλά κι αν βρίσκεται".

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα συνεχίσει την πολιτική που είχε χαραχθεί "από την πρώτη στιγμή οι αρμοδιότητες να ασκούνται από τους αρχηγούς".

"Οι εποχές που τις κρίσεις τις κάνανε τα υπουργικά γραφεία τελειώσανε", είπε, ενώ επισήμανε την ανάγκη αναμόρφωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, εξοικονόμησης πόρων και αλλαγής της δομής εκεί που χρειάζεται ώστε να γίνει πιο ευέλικτη η λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. "Δεν θα υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος", τόνισε.

Σχετικά με τα θέματα του προϋπολογισμού του υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι η προβλεπόμενη μείωση θα προέλθει μόνο από πώληση παλαιού υλικού και ότι έχει γίνει ήδη η προετοιμασία. "Δεν θα μειωθεί ούτε ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό", σημείωσε.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί ούτε κατά ένα άτομο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων", τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Αν μειωθεί κατά έναν αυτός θα είμαι εγώ".

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news