facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΔΝΤ: Το φθινόπωρο θα αποφασίσουμε αν θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει ή όχι στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας πριν από το φθινόπωρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Σουηδίας στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ, Τόμας Όστρος.

Μιλώντας στη σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter ανέφερε ότι υπήρχε «ισχυρή στήριξη (στο ΔΝΤ) για τη συμμετοχή σε ένα νέο δανειακό πρόγραμμα, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο». «Θα υπάρξει συζήτηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου και το συμβούλιο θα λάβει μια απόφαση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου», είπε.

Ο Όστρος εκτίμησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος ένα νέο πακέτο απλά να αναβάλει την οριστική επίλυση της κατάστασης εκτός και εάν η Ελλάδα υιοθετήσει επίπονες μεταρρυθμίσεις. «Δεν μπορεί να είναι κάτι που θα τους επιβληθεί. Η Ελλάδα πρέπει να ξέρει το πρόβλημα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει φθάσει ακόμα σε αυτό το σημείο. Έχουν ένα ανεπαρκή δημόσιο τομέα, η διαφθορά είναι ένα σχετικά μεγάλο πρόβλημα και το συνταξιοδοτικό σύστημα κοστίζει περισσότερο απ’ ό,τι σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news