facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Μπαλτάς: Να γίνουμε όλοι στην Αριστερά περισσότερο ταπεινοί

Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς τονίζει πως «στη διαπραγμάτευση δεν νικήσαμε, αλλά ούτε συντριβήκαμε», εκτιμώντας, ωστόσο, ότι παρά το γεγονός ότι «δημιουργήθηκε μια ρωγμή στην Ευρώπη που δύσκολα επουλώνεται», εντούτοις επιμένει πως «πρέπει όλοι στην Αριστερά να γίνουμε περισσότερο ταπεινοί».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Μπαλτάς διαβεβαιώνει πως το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «προχωράει κανονικότατα» και υπογραμμίζει ότι «οι δανειστές ουδέποτε αξιώσαν την απόσυρσή του». «Η σχετική φημολογία εκφράζει μόνον ευσεβείς πόθους εγχώριων δυνάμεων», συμπληρώνει ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση ο κ. Μπαλτάς απαντά: «Προφανώς δεν νικήσαμε. Αλλά ούτε συντριβήκαμε. Η συμφωνία είναι κακή σε σχέση με όσα διεκδικούσαμε και διεκδικούμε τόσα χρόνια. Αλλά είναι σαφώς καλύτερη από όσα ήθελε το τελεσίγραφο Τουσκ, που οδήγησε στο δημοψήφισμα. Δημιουργήθηκε ρωγμή στην Ευρώπη που δύσκολα επουλώνεται. Κατά τη γνώμη μου, από εδώ οφείλει να ξεκινήσει η συζήτηση».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει τα περιθώρια να ασκήσει ευρύτερα αριστερή και προοδευτική πολιτική υπό τον σκληρό έλεγχο των δανειστών, ο υπουργός Παιδείας σημειώνει: «Πάντα υπάρχουν περιθώρια. Αν η κυβέρνηση παραμείνει σταθερή στις θέσεις και στον στρατηγικό προσανατολισμό της. Αναλαμβάνοντας όλες τις πρωτοβουλίες που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα χρόνια δεινά μας. Ξεδιπλώνοντας ‘αντίμετρα’ που θα προστατεύουν όσους πλήττονται περισσότερο».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news