facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Tauber (CDU): Καλεί τους Γερμανούς βουλευτές που καταψήφισαν την ελληνική συμφωνία να αναθεωρήσουν

Στους βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών που καταψήφισαν την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για νέο πρόγραμμα στήριξης να επανεξετάσουν τη θέση τους έκανε κάλεσμα ο γενικός γραμματέας του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, ενόψει της νέας ψηφοφορίας που θα πρέπει να γίνει στη Bundestag για την τελική επικύρωση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με προδημοσιευμένο μέρος συνέντευξης που έδωσε στην εφημερίδα Tagessspiegel, ο Πέτερ Τάουμπερ στάθηκε στα λόγια του Κόνραντ Αντενάουερ πως τίποτε δεν μπορούσε να τον εμποδίσει να γίνει σοφότερος με την πάροδο του χρόνου.

Ο κ. Τάουμπερ σημείωσε πως τα όσα βιώνει ο ελληνικός λαός δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν «κανέναν από εμάς», ενώ σε μια έμμεση απάντηση στη δυσπιστία ορισμένων βουλευτών, επισήμανε πως τα παραδείγματα της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου αποδεικνύουν ότι είναι δυνατό για μια χώρα να ξεπεράσει την κρίση.

«Επομένως, μετά από πετυχημένες διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, μπορούν να υπάρχουν λόγοι για 'Ναι', ακόμα και για αυτούς που έχουν πει 'Όχι' έως τώρα», επισήμανε.

Ο κ. Τάουμπερ διαβεβαίωσε πως μια έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη δεν είναι στα χαρτιά αυτή τη στιγμή, όμως παράλληλα προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει πως η Ευρώπη έχει δώσει «λευκή επιταγή» στην Αθήνα.

«Υπάρχουν ξεκάθαρες προσδοκίες από την Ελλάδα, και αν δεν τις εκπληρώσει, τότε θα ξανακαθίσουμε στο τραπέζι πολύ γρήγορα», είπε με νόημα.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news