facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Reuters: Αυτά είναι τα επιπρόσθετα μέτρα και οι εγγυήσεις που ζητούν οι πιστωτές από την Ελλάδα

Το προσχέδιο των συμπερασμάτων που συζητούνται στο Eurogroup δημοσιεύει το Reuters.

Σύμφωνα με αυτό τo Eurogroup θεωρεί ως καλή βάση συζήτησης τις νέες προτάσεις. Θα απαιτηθεί η πλήρης συμμετοχή του ΔΝΤ. Η Πρόταση θα πρέπει να ενισχυυθεί κι από άλλα μέτρα ώστε να λάβει βοήθεια από τον ESM.

Ο στόχος είναι μέχρι το 2018 να επιτυγχάνεται στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%.

Επίσης να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις για μειώσεις συντάξεων, καθώς και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Να εφαρμοστεί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις για μη συνταγογραφημένα φάρμακα, κλειστά επαγγέλματα, αγορά γάλακτος, κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων.

Επίσης, το Eurogroup ζητά να μην καταργηθούν οι νόμοι για τα εργασιακά, να επανεξεταστούν οι συλλογικές συμβάσεις, αλλά και οι ομαδικές απολύσεις, να συμμορφωθεί η Αθήνα με τους κανονισμούς της ΕΕ και να ληφθούν μέτρα για τα κόκκινα δάνεια.

Στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ζητούν βελτιωμένη διοίκηση, δηλαδή ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας σε συνεργασία με θεσμούς. Αναφέρεται δε, ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν όλες οι υπολειπόμενες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης που δεν έγιναν από τον Δεκέμβριο του 2014. Να γίνει η ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news