facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Περικοπές μισθών στο Δημόσιο με εξαίρεση τα golden boys του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Την ώρα που χιλιάδες υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα είδαν τους μισθούς του να «κατακρημνύζονται» τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως οι μνημονιακοί νόμοι για τις περικοπές των μισθών σταμάτησαν «ως δια μαγείας» …έξω από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ο οποίος είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και βιομηχανικών σχεδίων.

Η «λαίλαπα» των μειώσεων ουδέποτε άγγιξε τον ΟΒΙ, τα στελέχη και οι υπάλληλοι του οποίου εξακολουθούν να απολαμβάνουν υψηλά επιδόματα και 15 μισθούς, τον χρόνο!

Το διαφορετικό μισθολογικό τοπίο που επικρατεί στον Οργανισμό, παρά τη δεινή δημοσιονομική κρίση, αποκαλύφθηκε το 2013 από απόρρητη έκθεση η οποία προκάλεσε διαχειριστικό έλεγχο και έρευνα από την Εισαγγελία.

Με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Δύο χρόνια λοιπόν, με την ολοκλήρωση της έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου, των μελών του Δ.Σ και των γενικών διευθυντών του Οργανισμού για απιστία στην υπηρεσία κατά του δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ'εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι δεν εφάρμοσαν πιθανόν καθόλου, ή έστω μερικά τους μνημονικούς νόμους του 2010 και του 2012 για περικοπές με αποτέλεσμα να προκαλέσουν- σύμφωνα με τους εισαγγελείς- ζημία 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία και τους ελέγχους μισθοδοσίας, προέκυψε ότι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού συνέχισαν, παρά τις περικοπές που είχαν επιβληθεί στους μισθούς, λόγω των μνημονιακών νόμων, να παίρνουν 15 μισθούς και επιδόματα που ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση που είχε συνταχθεί το 2013, εκτός από τους 15 μισθούς οι εργαζόμενοι στον ΟΒΙ έπαιρναν και σειρά επιδομάτων, μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα ισολογισμού ενώ δικαιούνται και έκπτωση…κυλικείου.

Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρεται πως οι 97 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα. Ο συγκεκριμένος φορέας ανήκει στον υπουργείο Ανάπτυξης.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news