facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: «Εντελώς ανοιχτό» το αποτέλεσμα του Eurogroup

«Το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης του Eurogroup για την Ελλάδα είναι εντελώς ανοιχτό», τόνισε το Σάββατο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εντείνοντας την αγωνία στην ελληνική κοινή γνώμη.

«Ο υπουργός θα συζητήσει το απόγευμα με τους συναδέλφους του στην ευρωζώνη την αποτίμηση των θεσμών (για τις ελληνικές προτάσεις). Το αποτέλεσμα της συζήτησης είναι εντελώς ανοιχτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Φρανκ Πολ Βέμπερ.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (ΕuroWorking Group), έχοντας ως βάση συζήτησης την αξιολόγηση των θεσμών επί της ελληνικής πρότασης.

Στο Eurogroup, που ξεκινά στις 4 μ.μ.ώρα Ελλάδας,οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Η «μετριοπαθώς θετική» ελληνική πρόταση αποτελεί βάση για διαπραγμάτευση αναφέρει το Σάββατο η γερμανική εφημερίδα FAZ επικαλούμενη ευρωπαϊκές πηγές και αποκαλύπτοντας μέρος του κειμένου της εισήγησης που στάλθηκε στο Eurogroup. Ωστόσο, προσθέτει η εφημερίδα, οι θεσμοί θέλουν διευκρινίσεις και ζητούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις σε κλάδους όπως το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, την αγορά ενέργειας και την αγορά υπηρεσιών.

Οι δανειστές πιστεύουν ότι οι τελευταίες της προτάσεις της Αθήνας είναι επαρκείς ως βάση για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας συνολικού ύψους 74 δισεκ. ευρώ δήλωσε πάντως ευρωπαϊκή πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news