facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η δήλωση Σόιμπλε για το χρέος και η πρόβλεψη ότι ο ESM δίνει δάνεια μόνο αν το χρέος είναι βιώσιμο

Μέσα στο γενικό παραλογισμό των τελευταίων ημερών, τόσο εντός Ελλάδος, όσο και στην υπόλοιπη ΕΕ και πριν ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας, ελάχιστοι μπόρεσαν να κατανοήσουν την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη παρουσία του Γάλλου ομολόγου του, Μισέλ Σαπέν, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε για πρώτη φορά ευθέως πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, είδαν το... τυρί, αλλά όχι τη φάκα, δηλώνοντας πως, επιτέλους, η Γερμανία αναγνωρίζει το προφανές.

Για ακόμα μια φορά η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου δεν μπόρεσε να κατανοήσει πως «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» και μάλλον δεν αντελήφθησαν για ποιον λόγο ο κ. Σόιμπλε, αναφέρθηκε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο ελληνικό χρέος.

Η λεπτομέρεια, βρίσκεται στο άρθρο 13 του καταστατικού του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), στο μηχανισμό δηλαδή που προσέφυγε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για να λάβει τα χρήματα για το τρίτο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, ο ESM δεν μπορεί να εκταμιεύσει κανένα δάνειο σε καμία χώρα της ΕΕ, αν το χρέος της δεν είναι βιώσιμο. Η συγκυβέρνηση βρέθηκε εγκλωβισμένη στις προεκλογικές της πομφόλυγες για ακόμα μια φορά. Οι αναφορές του κ. Βαρουφάκη, αλλά και πολλών άλλων στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, γυρίζουν ως μπούμερανγκ, σε μια μια συγκυβέρνηση που αποδεικνύει διαρκώς την πλήρη άγνοια τής στα ευρωπαϊκά πράγματα.

Και η ευθύνη βαρύνει μόνο τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η οποία αποφάσισε να διαπραγματευθεί για ένα νέο πρόγραμμα μετά τη λήξη της υπαγωγής της χώρας μας στον EFSF, το καταστατικό του οποίου δεν προέβλεπε αυτή τη λεπτομέρεια για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Δείτε εδώ τι προβλέπει το άρθρο 13 του καταστατικού του ESM

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news