facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Πάμε σε διαπραγματεύσεις - Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής, σε δηλώσεις του λίγες ώρες έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος και την επικράτηση του «όχι».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως το δημοψήφισμα της Κυριακής αποτελεί μια μεγάλη νίκη και μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία, τονίζοντας ότι ο λαός απέδειξε ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα ενότητας προς του πολίτες υπογραμμίζοντας πως ό,τι και αν επέλεξε ο καθένας στην κάλπη, «από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα».

«Από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι γνωρίζει πως η εντολή που του έδωσε σήμερα ο λαός δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη.

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως θα ζητήσει το πρωί της Δευτέρας τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας πως «χρειαζόμαστε ενότητα και ομοψυχία».

«Σήμερα κάνατε μια πολύ γενναία επιλογή, ωστόσο, έχω πλήρης συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη και θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή», ανέφερε, σημειώνοντας πως από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευση με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της τραπεζικής σταθερότητας.

Σε αυτό το σημείο ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως όχι μόνο την γενική οικονομική κατάσταση, αλλά και την ανθρωπιστική, ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι αυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους θα βρίσκεται και το θέμα του χρέους.

Άλλωστε, πρόσθεσε, το ΔΝΤ επιβεβαίωσε τις θέσεις της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Όσον αφορά στο δημοψήφισμα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο ελληνικός λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα, σημειώνοντας ότι αυτό δεν ήταν το αν η Ελλάδα θα φύγει ή όχι από το ευρώ.

«Αυτή την ώρα ο τόπος χρειάζεται περισσότερα από ποτέ ενότητα και συνοχή», είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως γιορτάζουμε μια νίκη της δημοκρατίας και εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news