facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Και επίσημα τη Δευτέρα η «πρεμιέρα» για το Χ.Α.

Την υπουργική απόφαση που περιγράφει τον τρόπο που θα διενεργούνται οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανοίγοντας το δρόμο για το άνοιγμα του ΧΑ τη Δευτέρα.

Η υπουργική απόφαση περιγράφει τους περιορισμούς για τους εγχώριους επενδυτές λόγω capital controls και της ανάγκης να μην "φύγουν" κεφάλαια από το τραπεζικό σύστημα. Ελεύθερες είναι οι συναλλαγές για τους ξένους.

Αμέσως μετά, το Χρηματιστήριο σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

«Μετά την υπογραφή από τον Υπουργό Οικονομικών της σχετικής απόφασης, η οποία έλαβε χώρα σήμερα, η Διοικούσα επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών και τα Διοικητικά Συμβούλια της Εταιρίας Εκκαθάρισης (ΕΤΕΚ) και του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων (ΕΛΚΑΤ) έλαβαν αποφάσεις για την επαναλειτουργία, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015, της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Πολυμερή Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ) Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) και εισηγήθηκαν προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την επανέναρξη της λειτουργίας εκκαθάρισης και διακανονισμού για τους τίτλους που τελούν υπό διαπραγμάτευση στην ελληνική αγορά και στο ΠΜΔ.

Οι τεχνικοί όροι διεξαγωγής της εκκαθάρισης και του διακανονισμού περιγράφονται στην ως άνω Υπουργική Απόφαση».

Η εκπρόσωπος του Χρηματιστηρίου διευκρίνισε ότι η επανεκκίνηση των συναλλαγών αφορά όλες τις μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζικών. Σημείωσε δε ότι τα όρια μεταβλητότητας θα είναι μικρότερα από το +30 και -30%.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κώστας Μποτόπουλος δήλωσε στο CNBC ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο ανοίγει ξανά τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, με εκκρεμότητα την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Οικονομικών.

Πλέον, μένει να συνεδριάσει το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να δώσει το Ok για την επανέναρξη των συναλλαγών.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news