facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Κείμενο 5 στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας

Κείμενο διαφοροποίησης κατέθεσαν 5 στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απορρίψει τους «εκβιασμούς των θεσμών» και να ετοιμάσει πρόγραμμα - γέφυρα για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Το κείμενο υπογράφουν οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, καθώς και τα στελέχη Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδόγιαννη.

Οι «5» υποστηρίζουν ότι έπρεπε να έχει προετοιμαστεί, εδώ και καιρό, η συγκρότηση μιας πορείας που θα μπορούσε να θέσει την Ελλάδα εκτός ευρώ. «Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση έστω και τώρα μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους» αναφέρεται στο κείμενο.

Προσθέτουν επίσης ότι η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει πρόγραμμα-γέφυρα για μετάβαση στον εθνικό νόμισμα και επισημαίνουν: «Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας ανεξάρτητα από τα διλήμματα που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο».

Ολόκληρο το κείμενο


tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news