facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Δικογραφία για οικονομικές ατασθαλίες 26,1 εκατ. ευρώ στην παλαιά ΕΡΤ

Αντικαταστάθηκε, με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, η προσωρινή διαχειρίστρια της παλαιάς ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά και στη θέση της τοποθετήθηκε νέος διαχειριστής ο παλαιός διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης, Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, διατάχθηκε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατ. ευρώ της κυρίας Γουγά ή άλλων, τρίτων προσώπων της παλαιάς διαχείρισης.

Ειδικότερα, το δικαστήριο διέταξε την παράδοση της διαχείρισης της ΕΡΤ από την κυρία Γουγά στον τελευταίο διευθυντή εσωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτοπουλο.

Παράλληλα, διατάχθηκε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να ερευνηθεί η τυχόν ποινική ευθύνη της ειδικής διαχειρίστριας κυρίας Γουγά ή άλλων αρμοδίων προσώπων για παράβαση καθήκοντος ή για άλλες πράξεις και παραλείψεις σχετικά με την καταβολή αμοιβών που δαπανήθηκαν σε βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ.

Η δικαστική απόφαση (αρίθμ. 6457/2015) πιθανολογεί ότι από τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της ΕΡΤ επί θητείας της κυρίας Γουγά προκλήθηκαν σοβαροί κίνδυνοι στην διαχείριση των οικονομικών πόρων της δημόσιας τηλεόρασης, που ανέρχονται περίπου στα 26.100.000 ευρώ.

Στη Δικαιοσύνη είχε προσφύγει η προσωρινή διοίκηση της ΕΡΤ που έχει διοριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και εκπροσωπείται από τον Ιωάννη Καρακώστα.

Παράλληλα, με άλλη, δεύτερη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων (6459/2015) το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση του τέως δικηγόρου της ΕΡΤ Γεωργίου Κόκκα και στο πλαίσιο της εκκρεμούς εργασιακής του σχέσης, υποχρεώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, κατά τις συνεδριάσεις στις οποίες θα συζητούνται κρίσιμα θέματα, όπως είναι ο κανονισμός προσωπικού, η τήρηση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις κρατικές ενισχύσεις, κ.λπ., να παραβρίσκεται ο κ. Κόκκας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news