facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Handelsblatt: «Ματαιότης, ματαιοτήτων»

Καμία ορατή προσέγγιση δεν έφερε η συνάντηση των τριών ηγετών για τη διαμάχη του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt. Η Α. Μέρκελ, ο Φρ. Ολάντ και ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα από μια δίωρη συζήτηση συμφώνησαν πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ενταθούν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως η ανταλλαγή απόψεων έλαβε χώρα σε μια «πολύ καλή ατμόσφαιρα». Επεσήμανε επίσης πως: «Πιστεύω ότι η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι χρειαζόμαστε μια λύση που επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Πριν από τη συνάντησή του με Μέρκελ και Ολάντ ο κ. Τσίπρας μίλησε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε περαιτέρω συνομιλίες σήμερα. Ωστόσο, πρόσφατα, ο κ. Γιούνκερ είχε εκφράσει τον θυμό του για τον αργό ρυθμό των διαπραγματεύσεων και αρνήθηκε να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Όσον αφορά στο δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο η κ. Μέρκελ είναι έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία εάν η Ελλάδα δεσμευτεί σε μία σημαντική μεταρρύθμιση, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανέφερε πως: «Η Γερμανία θα δεχθεί μόνο μία πρόταση από τα τρία θεσμικά όργανα. Όλα τα άλλα είναι έτοιμα».

Επίσης, η κ. Μέρκελ είχε τονίσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες ότι σε πολιτικό επίπεδο πραγματοποιούνται γενικές συζητήσεις και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις σχετικά με τους τρόπους για την επίλυση της κρίσης του χρέους.

Επιπρόσθετα η καγκελάριος άφησε να εννοηθεί πριν από τη συνάντηση με Τσίπρα και Ολάντ ότι υπάρχει προθυμία για συμβιβασμό, αναφέροντας: «Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε εκφράσει επιφυλακτική εμπιστοσύνη αναφέροντας ότι: «Μια λύση με την Ελλάδα ήταν ακόμη δυνατή. Υπήρχαν μόνο μερικά σημεία που πρέπει να επιλυθούν»...

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news