facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Επιστολή Τσίπρα σε Γιούνκερ: Η ελληνική πρόταση είναι πλήρης

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή, συνοδευτική της ελληνικής πρότασης, του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κλοντ Γιούνκερ.


Ο πρωθυπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων: «είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικές αποκλίσεις και ότι οι προβλεπόμενοι στόχοι έχουν υπερκαλυφθεί».
Την επιστολή ανάρτησε στο twitter ο ανταποκριτής της El Pais στις Βρυξέλλες Κλαούντι Πέρεθ
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Επισυναπτόμενη, θα βρείτε την ολοκληρωμένη πρόταση εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης. Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις και οι νομοθετικές πράξεις που η Κυβέρνηση της Ελλάδας θα εφαρμόσει, σύμφωνα με τους όρους για την επέκταση του προγράμματος που συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου του 2015. Επιπλέον θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η απάντηση της Ελληνικής Κυβέρνησης στις απαιτήσεις των θεσμών για κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2015-2016 είναι ακριβής και ολοκληρωμένη.
Ειδικότερα η εκτίμηση των θεσμών ήταν πως τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα θα έπρεπε να οδηγούν σε δημοσιονομικούς στόχους 1% του ΑΕΠ για το 2015, 2% του ΑΕΠ για το 2016 και κατά συνέπεια τα σχετικά μέτρα θα έπρεπε να φθάνουν στο 1,5% του ΑΕΠ για το 2015 και στο 2,5% του ΑΕΠ για το 2016.
Οι προτάσεις από την Ελληνική Κυβέρνηση προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ προβλέπουν μία αύξηση στα δημόσια έσοδα μόνο από τα παραμετρικά μέτρα της τάξης του 1,51% του ΑΕΠ για το 2015 και 2,87% του ΑΕΠ για το 2016.
Παράλληλα, τα έσοδα από διοικητικά μέτρα που προτείνονται θα αντιπροσωπεύουν αθροιστικά 0,91% του ΑΕΠ για το 2015 και 1,31% του ΑΕΠ για το 2016.
Δεδομένων των παραπάνω στοιχείων και σε αυτό το πλαίσιο, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν δημοσιονομικές αποκλίσεις και ότι οι προβλεπόμενοι στόχοι έχουν υπερκαλυφθεί.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news