facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ευθύνες στην κυβέρνηση ρίχνει ο Γιούνκερ

Στην αντεπίθεση περνά ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ με νέες δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησης με στέλεχος του ΝΑΤΟ. Όπως μεταδίδει το Reuters, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση μεταφέρει στους ψηφοφόρους πράγματα που δεν τα είπε ο ίδιος στην κυβέρνηση. 

«Η συζήτηση στην Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα θα ήταν πιο εύκολη αν η ελληνική κυβέρνηση έλεγε ακριβώς τι πραγματικά προτείνει η Κομισιόν. Κατηγορώ τους Έλληνες ότι λένε πράγματα στην ελληνική κοινή γνώμη τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που είπα στον Έλληνα πρωθυπουργό» ανέφερε ο κ. Γιούνκερ.

Υποστηρίζει ότι δεν ενδιαφέρεται για την κυβέρνηση αλλά για τον ελληνικό λαό. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η Κομισιόν δεν είναι υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα αλλά και στο ηλεκτρικό και ότι πρότεινε άλλα μέτρα για την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας, μεταξύ των οποίων και την μείωση των αμυντικών δαπανών.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του ιδίου και της ελληνικής κυβέρνησης μετά την Κυριακή, οπότε και κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.




Σουλτς: Ζητά σύνεση στις διαπραγματεύσεις

Σύνεση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών συνιστά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τονίζει ότι «δεν υπάρχουν γρήγορες και εύκολες λύσεις».

«Αν και μπορώ να κατανοήσω την αίσθηση του "φτάνει!», και ο ίδιος είμαι εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Τσίπρα, πρέπει η καλή πολιτική να σκέφτεται το αποτέλεσμα», δηλώνει ο κ. Σουλτς στο «Spiegel-online» και, αναφερόμενος στις προτάσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνει ότι «αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει σε αυτή τη δίκαιη προσφορά, αμαρτάνει έναντι του λαού του και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη- δεν ενεργεί έτσι ένας υπεύθυνος πολιτικός άνδρας».

Όπως μετραδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Γιουνκέρ έκανε «κοινωνικά ανεκτές» προτάσεις, συνέχισε ο κ. Σουλτς και προσέθεσε: «Καμία περικοπή των ελληνικών ελάχιστων συντάξεων, αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως πχ. μια υψηλότερη ηλικία για σύνταξη. Καμία αύξηση του ΦΠΑ σε φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων και εξοικονόμηση στον στρατιωτικό προϋπολογισμό».

Euro2day


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news