facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ντομπρόφσκις: Η ευρωζώνη να είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια

Η ευρωζώνη πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τα πάντα αναφορικά με την Ελλάδα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφκσις σε σημερινή συνέντευξή του στην ισπανική El Mundo. 
Ο Ντομπρόφκσις σημείωσε ότι είναι απογοητευμένος μετά τον τελευταίο άκαρπο γύρο συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών το σαββατοκύριακο.
"Πάντοτε λέμε ότι θα εξετάζαμε εναλλακτικές σε όποιες μεταρρυθμίσειςαναμένονται στο πρόγραμμα, αρκεί να φέρνουν πραγματική αξία", υπογράμμισε.
"Την ίδια στιγμή, είναι κατανοητή η νευρικότητα των χωρών - μελών και πρέπει να εγγυηθούμε ότι η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια με την Ελλάδα".
Ο κ. Ντομπρόφσκις σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ξεκάθαρη και αξιόπιστη στρατηγική για το πώς θα ανακτήσει σταθερότητα στον προϋπολογισμό και ανάπτυξη. "Η μπάλα είναι πολύ ξεκάθαρα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης".
Ο ίδιος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Λετονίας, δήλωσε ότι η πολιτική βούληση είναι εκείνη που θα δώσει συμφωνία.
"Η συμφωνία εξαρτάται πλέον από την πολιτική βούληση. Όλες οι πλευρές πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις", είπε ο Ντομπρόφσκις και πρόσθεσε ότι οι τεχνικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία υπάρχουν.

Ετινγκερ: Η ΕΕ να ετοιμαστεί για "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης"  

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να προετοιμάσει σχέδιο για "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου, εάν η Αθήνα δεν φτάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές, υπογράμμισε ο γερμανός Επίτροπος Γκούντερ Ετινγκερ από το Βερολίνο. 
Ο Ετινγκερ, ο οποίος είναι επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος του CDU της Αγκελα Μέρκελ, είπε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος σε κομματική συνάντηση ότι η Ελλάδα πρέπει να φέρει προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. 

Weidmann: Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει

Ο χρόνος που έχει η Αθήνα για να φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές τελειώνει, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας και μέλος της ΕΚΤ Γενς Βάιντμαν.
Ο κ. Βάιντμαν υπογράμμισε ότι πλέον οι εξελίξεις εξαρτώντας από την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "η μπάλα είναι ελληνικό γήπεδο".   

«Καμπανάκι» για τις τράπεζες από μέλος τoυ SRM

 Η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών θα μπορούσε να αλλάξει εάν η χώρα καταστεί αφερέγγυα (insolvent), υπογράμμισε σε δηλώσεις της σε γερμανική εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος της τραπεζικής ρυθμιστικής αρχής της Ε.Ε. 
"Η ΕΚΤ έχει εκτιμήσεις ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες", δήλωσε η Elke Koenig, επικεφαλής του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (SRM) της τραπεζικής ένωσης της ΕΕ, στη Handelsblatt.
"Αυτό ενδέχεται να αλλάξει εάν η χώρα καταστεί αφερέγγυα".
Το Reuters σημειώνει ότι η νέα ευρωπαϊκή αρχή αναμένεται να αναλάβει σύντομα την ευθύνη για την εκκαθάριση προβληματικών τραπεζών στην ευρωζώνη.   

CDU: Δεν θα στηρίξουμε συμφωνία με Αθήνα χωρίς το ΔΝΤ

Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας εάν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ, τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της Άγκελα Μέρκελ. 
Ο Volker Kauder, στενός συνεργάτης της Μέρκελ, είπε επίσης ότι η καγκελάριος θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Τόνισε ότι ένα Grexit δεν θα είναι φθηνότερη εναλλακτική από την παραμονή της χώρας στην ένωση. 
"Δεν θα μπορούσαν να ψηφίσω νέα πληρωμή εάν το ΔΝΤ λέει ότι δεν δουλεύει", τόνισε ο Kauder. "Είμαστε ευχαριστημένοι που το ΔΝΤ είναι μαζί μας αλλά εάν λέει ότι δεν θα δουλέψει, η κοινοβουλευτική ομάδα θα πει ότι δεν θέλουμε να καταβάλλουμε άλλες δανειακές δόσεις". 
"Ολοι γνωρίζουμε το διακύβευμα. Κανείς στην Ευρώπη δεν έχει την ευθύνη για αυτό εκτός από την ίδια την Ελλάδα". 
"Δεν θέλει μόνο η Αγκελα Μέρκελ να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, πολλοί το θέλουν. Λέμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει. Αλλά δεν θα δουλέψει το σύστημα, η Αθήνα να θέτει τους όρους και να λέει 'ολοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να χορέψουν στο ρυθμό μας'. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα." 

Στελέχη CDU: Εξαντλείται η υπομονή των πιστωτών

Την έντονη αντίδραση κορυφαίων στελεχών του κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ, CDU, προκαλεί η αποχώρηση της Ελλάδας από τις διαπραγματεύσεις χθες, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να κάνουν λόγο για «τζογάρισμα» και για «μη ρεαλιστικές» απαιτήσεις από την πλευρά της Αθήνας.
Προσερχόμενη στη συνεδρίαση του κόμματος, που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, η Julia Kloeckner, δήλωσε πως η Ελλάδα «τζογάρει» υπερβολικά και η υπομονή των πιστωτών της εξαντλείται.
Από την πλευρά του, ο Volker Bouffier, κορυφαίο στέλεχος του CDU, χαρακτήρισε «παντελώς μη ρεαλιστικές» τις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως η συμφωνία είναι επιθυμητή, «όχι όμως με κάθε κόστος».
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news