facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Το κόμμα να στηρίξει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση

Να στηρίξουν την κυβέρνηση στη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές κάλεσε τα στελέχη του κόμματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Τρίτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, κατά την οποία τίθενται επί τάπητος όλες οι λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στα μέλη του κομματικού οργάνου πως οι συζητήσεις με τους δανειστές βρίσκονται στο πιο δύσκολο σημείο. «Τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας» είπε στην εισήγησή του.

Δίνοντας απάντηση σε στελέχη που με δηλώσεις τους θέτουν θέμα εκλογών, σε περίπτωση που η συμφωνία απέχει από τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει σενάρια εκλογών.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στήριξη που -όπως είπε- έχει η κυβέρνηση από την κοινωνία.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος. Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση.

Ο πρωθυπουργός έδωσε επίσης έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων, εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών.

Επίθεση από τη ΝΔ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του ότι ένα Grexit θα διαλύσει την Ευρωζώνη.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραγκούνης τονίζει σε ανακοίνωσή του πως ο κ. Τσίπρας έλεγε κάποτε ότι θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, ενώ τώρα απειλεί την Ευρώπη ότι ένα Grexit θα διαλύσει την Ευρωζώνη.

«Δεν έχει καταλάβει ότι ο μόνος που θα καταστραφεί από ένα grexit είναι η Ελλάδα» τονίζει ο κ. Καραγκούνης ο οποίος κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως κινείται «από την αμετροέπεια στο παραλήρημα!».

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news