facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία από τις διαπραγματεύσεις

Ξαφνική εμπλοκή παρουσιάστηκε στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, λόγω των σκληρών και άκαμπτων απαιτήσεων του ΔΝΤ, που οδήγησαν στην αποχώρηση από την αίθουσα της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Κυβερνητική πηγή από τις Βρυξέλλες ανέφερε ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να κάνει άλλες υποχωρήσεις σε μέτρα όπως η μείωση των συντάξεων και η αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει η αντιπροσωπεία από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ δεν έκανε βήμα πίσω από τις απαιτήσεις για μειώσεις ίσες με το 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ, σε μισθούς και συντάξεις, ούτε για έσοδα ύψους 1,8 δισ. ευρώ από το ΦΠΑ. Φαίνεται, πάντως, πως αυτή τη φορά οι δανειστές ήταν "ενωμένοι" και χωρίς διαφορές ανάμεσά τους.

Από την πλευρά τους οι δανειστές υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν, διότι η ελληνική πλευρά δεν παρουσίασε τίποτε καινούργιο και ούτε ισοδύναμα μέτρα που θα καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από τις απαιτήσεις της.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι τις δυο πλευρές χωρίζουν 2 δισ. ευρώ το χρόνο και διεμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση, πως περιμένει μια θετική κίνηση μέχρι την Πέμπτη, όταν συνεδριάζει το Eurogroup.

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news