facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Βορίδης: Η κυβέρνηση εκτελεί σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ευρώπη

«Ναι στην Ευρώπη, Ναι στη Δημοκρατία, Ναι στην Ελλάδα» αυτή θα είναι η απάντηση της Κυριακής από όλους τους Έλληνες πατριώτες, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, κατηγορώντας με σφοδρότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι εκτελεί οργανωμένο σχέδιο να βρεθεί η χώρα εκτός Ευρώπης.

«Εκτελείται ένα οργανωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τις ρητορείες της αντινεοφιλελεύθερης Ευρώπης, της άλλης Ευρώπης που οραματίζονται και του δήθεν ευρωπαϊσμού. Στην πραγματικότητα μάς οδηγούν σε μία ψήφο που νομίζουν ότι θα πραγματώσουν το γνωστό σχέδιό τους. Πιο σχέδιο αυτό; Να βρεθούμε εκτός Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Βορίδης διεμήνυσε: «Σας λέμε, λοιπόν, ότι ο κόσμος σας κατάλαβε πάρα πολύ καλά. Και την Κυριακή θα δώσει την απάντησή του. Και η απάντησή του θα είναι: «Ναι στην Ευρώπη, Ναι στη Δημοκρατία, Ναι στην Ελλάδα».

Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε προς τους παριστάμενους υπουργούς το ερώτημα: «Γιατί δεν απέρριψε η ίδια η κυβέρνηση την πρόταση των εταίρων αφού είχε την εντολή;», «Τι είναι εκείνο που την ανάγκασε, αφού είχε την εντολή, να μην εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα, ποιος την εμπόδισε;».

«Σας έλειπαν τα χρήματα, τα 12 δισ. που ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα και άλλα 22 δισ. που ήταν οι ανάγκες της χώρας. Αλλά το ξέρατε από την αρχή. Και από κει που ιπτάμεθα στον ωραίο κόσμο της Αριστεράς, φτάσαμε στο απόλυτο αδιέξοδο» επισήμανε ο κ. Βορίδης.

Και τώρα, όπως τόνισε, η κυβέρνηση ζητάει στην πραγματικότητα από τον ελληνικό λαό να εγκρίνει την έξοδό του από την Ευρώπη. Ταυτοχρόνως, διερωτήθηκε τι σημαίνει η αναφορά του πρωθυπουργού «θα σεβαστώ το αποτέλεσμα;», για να συνεχίσει «αν πει δηλαδή ναι στη συμφωνία, θα έρθετε εδώ να την ψηφίσετε; Πώς θα το κάνετε αυτό;», και να προσθέσει «Όχι, κύριοι. Τις παραιτήσεις σας, εδώ».

Τέλος, ο κ. Βορίδης είπε πως δύο είναι τα ζητούμενα του δημοψηφίσματος, που ουδόλως σχετίζονται με συμφωνίες ή μη: «Ναι στην Ευρώπη, όχι στην κυβέρνηση».

Βούτσης: Είστε ταγμένοι να στηρίζετε τους δανειστές

«Αντί να συνεχίσουμε μια διαπραγμάτευση φθοράς και εξαθλίωσης τη θέτουμε στη Βουλή και ο λαός να δώσει τη δικιά του σφραγίδα στη διαπραγμάτευση που θα συνεχιστεί» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, απαντώντας στον Μάκη Βορίδη.

«Γιατί το φοβάστε;» ρώτησε και τον κατηγόρησε ότι δεν βρήκε να πει μισή κουβέντα για ευθύνες, τακτικές και επιλογές των δανειστών της χώρας απέναντι στη χώρα μας και τον ελληνικό λαό.

Όπως είπε ο κ. Βούτσης, ο κ. Βορίδης αποκάλυψε στην κορύφωση της τοποθέτησής του «πως μαχητικά το κόμμα του θα πει ναι», καταλήγοντας πως είναι «ταγμένοι στη στήριξη αυτής της απαράδεκτης πρότασης».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news